Rețetă de cheesecake cu caramel fără coacere. Cel mai simplu și gustos desert
Publicat pe 25.03.2022 la 15:40 Actualizat pe 25.03.2022 la 15:41
Dacă ești nehotărât și nu știi ce desert să prepari în această zi, cheesecake-ul cu caramel este cea mai bună variantă. Un preparat extrem de gustos care te va cuceri pe loc. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a îl prepara!
- Rețetă de cheesecake cu caramel fără coacere
- Cel mai simplu și gustos desert
Rețeta de cheesecake cu caramel fără ciocolată este una simplă care nu îți va da deloc bătăi de cap. Dacă vrei să stai cât mai puțin în bucătărie este cea mai bună variantă de desert. Iată carfe sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
Ingrediente
Blat
175 g bisuiți digestivi
50 g unt topit
Cremă
500 g brânză moale
160 ml lapte
120 g zahăr pudră
100 g sos de caramel
15 ml esență de vanilie
15 g granule de gelatină
15 g coajă rasă de lămâie
Mod de preparare
Biscuiții se zdrobesc bine și se amestecă intens cu untul topit. Într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt punem aluatul și îl presăm cu grijă, până acoperă în mod uniform fundul tăvii. Se lasă la frigider până se întărește.
Gelatina se pune la hidratat în laptele rece, timp de 10-15 minute. Ulterior, punem amestecul de lapte și gelatină pe bain marie, pentru a o topi. Aceasta nu trebuie să fiarbă, altfel textura ei va fi alterată.
Între timp, amestecăm brânza, esența de vanilie, zahărul pudră și coaja de lămâie, până compoziția devine omogenă. Adăugăm și gelatina topită și continuăm să amestecăm.
Turnăm crema peste blatul rece de biscuiți cu unt și lăsăm tortul la frigider cel puțin trei ore. Se servește rece, cu sos de caramel turnat deasupra. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură trei lămâi. Un preparat gustos pentru toți cei dragi