Prăjitură cu foi de napolitane, caramel și nucă. O rețetă pe care oricine o poate face
Publicat pe 13.03.2022 la 11:41 Actualizat pe 13.03.2022 la 11:41
Se termină weekend-ul și vrei să ai în casă ceva dulce? Îți recomandăm prăjitura cu foi de napolitane, caramel și nucă, un desert delicios și foarte ușor de preparat.
- Prăjitură cu foi de napolitane, caramel și nucă
- Desertul cu care nu dai greș
- Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare
Prăjitura cu foi de napolitane, caramel și nucă este una dintre cele mai bune și cele mai ușoare de preparat. Este desertul cu care nu dai greș! Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o găti, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-4 foi mari de napolitane
Pentru cremă:
-400 g nucă
-200 g zahăr
-5 ouă
-250 g unt
1 linguriță esență de rom
Pentru caramel:
-300 g zahăr
Mod de preparare:
Prăjiți ușor nucile și le puneți într-o tavă în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru câteva minute. Nuca trebuie tocată.
Se ia o tigaie în care se caramelizează zahărul, după care se adaugă pe rând untul, zahărul rămas și nucile, amestecând după fiecare parte până se omogenizează. Se adaugă treptat ouăle bătute și se amestecă până se îngroașă compoziția, apoi se ia de pe foc. Când s-a răcit, adăugați esența de rom și amestecați.
Umplutura se adaugă peste o foaie de napolitană și acoperiți cu alta foaie de napolitană. Se repetă operațiunea până când se termina atât crema, cât și foile. Peste prajitura se pune o greutate, astfel încât să fie presiune și să se lipească bine foile cu crema între ele. Prajitura se lasă cu greutate peste noapte și se servește a doua zi.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mousse de caramel. Cel mai delicios desert pentru weekend