Prăjitura „Karidopita”. Cea mai delicioasă rețetă pentru weekend
Publicat pe 12.03.2022 la 13:34 Actualizat pe 12.03.2022 la 13:35
Îți este poftă de ceva dulce și nu mai știi ce bunătăți să mai prepari pentru copilașii și soțul tău? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura „Karidopita”. Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert delicios.
- Cum se pregătește prăjitura „Karidopita”
- Cea mai simplă rețetă
Vrei să le faci o surpriză celor dragi, dar nu mai știi cu ce bunătăți să îi mai încânți în acest weekend? Noi îți prezenătăm cea mai simplă și deliciosă rețetă pentru prăjitura „Karidopita”.
Rețetă pentru prăjitura „Karidopita”
Ingrediente pentru blat
- 4 g scorțișoară măcinată
- 0.5 g nucșoară dată pe răzătoarea cea mai mică
- 3 ouă
- 150 ml ulei
- 100 ml lapte
- 250 g zahăr
- 1 bucată cuișoare măcinată
- 150 g pesmet (preferabil de la pâine neagră)
- 7 g praf de copt
- 150 g nuci măcinate
- răzătura de la o jumătate de lămâie
Ingrediente pentru sirop
- 2 batoane de scorțișoară
- 200 g zahăr
- 200 ml apă
- 50 ml coniac sau brandy
Modul de preparare
Pentru început punem într-un bol uleiul, laptele, scorțișoara, cuișoarele, ouăle și zahărul, după care le amestecăm bine. Într-un alt castron punem nucile, praful de copt, pesmetul și coaja de lămâie și amestecăm ambele compoziții.
Întindem aluatul într-o tavă și băgăm prăjitura la cuptor pentru 40 de minute. În tot acest timp punem toate ingredientele pentru sirop într-un bol și le fierbem. Lăsăm prăjitura la rece pentru 30 de minute, iar apoi turăm siropul peste ea, reîncălzit, o decorăm, după care este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura „Delice”. O rețetă pentru întreaga familie