Prăjitura „Ducesa”. Cea mai delicioasă rețetă pentru un început de weekend
Publicat pe 11.03.2022 la 18:55 Actualizat pe 11.03.2022 la 18:56
Ai musafiri și vrei să-i surprinzi cu ceva dulce sau doar vrei să petreci clipe frumoase alături de oamenii dragi, dar nu mai știi ce să gătești? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura „Ducesa”. Iată de ce ingrediente avem nevoie.
- Cum se pregătește prăjitura „Ducesa”
- Cea mai simplă rețetă
Vrei să le faci o surpriză celor dragi, dar nu mai știi deloc ce bunătăți să mai gătești. Noi îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura „Ducesa”. De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert.
Rețetă pentru prăjitura „Ducesa”
Ingrediente pentru foi
- 2 linguri făină
- 4 ouă
- 150 g unt
- 1 praf sare
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri cacao
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente pentru cremă
- 2 linguri făină
- 6 linguri zahăr
- 150 g unt
- 4 linguri cacao
- 6 linguri lapte
- 30 ml rom
Ingrediente pentru bezea
- 2 pliculete zahăr vanilat
- 4 albuşuri
- 200 g zahăr
Ingrediente pentru glazură
- 2 lingurițe ulei
- 200 g ciocolată de menaj
Modul de preparare
Pentru început punem untul într-un bol și îl amestecăm bine cu zahărul vanilat, sarea și zahărul normal. Adăugăm în compoziție cacao și făina și le turnăm într-o tavă, după care o băgăm la cuptor, dar la foc mediu.
Într-un bol punem gălbenușurile și le amestecăm cu vanilia, laptele, zahărul și făina, după care le punem la fiert și le amestecăm cu untul și romul, iar apoi le lăsăm la răcit.
Într-un alt castron batem albușurile cu cele două tipuri de zahăr pentru 40 de minute. Într-un bol punem ciocolata cu uleiul într-o baie de aburi.
Pe o farfurie mare punem jumătate de blat peste care întindem ciocolata, bezeaua și crema de ciocolată. O lăsăm la rece, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură răsturnată cu mere și caramel sărat. Un desert pentru un sfârșit de săptămână