Rețetă prăjitura râioasă. Cel mai apreciat desert din toate timpurile
Publicat pe 11.03.2022 la 10:20 Actualizat pe 11.03.2022 la 10:20
Weekend-ul bate la ușă și cu siguranță te gândești cu ce desert poți să îți delectezi papilele gustative alături de ce dragi! Ei bine, ești la locul potrivit pentru că noi venim cu cele mai gustoase rețete din toate timpurile. Trebuie să încerci părjitura râioasă și cu siguranță nu vei regreta!
- Prăjitura râioasă, pas cu pas!
- Cel mai senzațional desert
Știm, atunci când spui prăjitură râioasă nu îți sună a un desert extraordinar și plin de savoare, însă te asigurăm că pe cât de amuzantă este denumirea, pe atât de gustos este rezultatul final!
Rețetă prăjitura râioasă. Cel mai apreciat desert din toate timpurile
Te-ai săturat să pregătești doar deserturi pe bază de ciocolată, vanilie sau multe alte creme și vrei de data aceasta să faci ceva mai ușor și totodată la fel de apetisant și gustos? Acum este momentul să încerci prăjitua râioasă, pe care cu siguranță o vei scrie în agenda din bucătăria ta după prima porție.
Ingrediente:
- 3 gălbenușuri + 1 ou întreg
- 250 grame unt
- 150 grame zahăr
- praf de copt
- esență de vanilie
- 500 de grame făină
Cremă:
- 3 albușuri
- 150 grame zahăr
- 100 grame nucă măcinată
- 200 grame magiun de prune
- sare
- esență de rom
Mod de preparare:
Pentru blat punem toate ingredientele în afară de făină în bolul mixerului și începem să mixăm 4-5 minute, apoi adăugăm făina. Lăsăm până se omogenizează și rezultă un aluat care se desprinde de pe pereții bolului și nu se lipește de mâini.
Păstrăm 1/3 din acest aluat și îl băgăm la frigider, iar pe restul îl punem într-o tavă cu hârtie de copt, întinzându-l pe toată suprafața acesteia și modelând-ul cu degetele. Îl punem deoparte și ne ocupăm de umplutură.
Albușurile le batem spumă cu praful de sare și cu zahărul până obținem o bezea fină și consistentă, iar apoi adăugăm nuca, magiunul și romul. Omogenizăm și întindem această cremă peste aluatul pe care tocmai l-am pus în tavă.
După acest pas, scoatem și restul de aluat pe care l-am băgat în frigider și începem să-l răzuim peste prăjitură, ajutându-ne de o răzătoare. Acum, băgăm prăjitura la cuptor pentru 30-35 de minute la foc mediu, până începe să se rumenească. Închidem cuptorul și apoi lăsăm să se răcească pentru a putea fi servită. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Prăjitura „Ochi dulci”. Cea mai simplă rețetă