Rețetă pentru prăjitura ''Rudy”. Cum să prepari cel mai simplu și delicios desert
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 10.03.2022 la 22:08
Actualizat pe 10.03.2022 la 22:08
Weekend-ul se apropie cu pași repezi, așa că dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, noi îți prezentăm rețeta pentru prăjitura "Rudy". Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă pentru prăjitura "Rudy"
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă vrei să-ți surprinzi familia, dar și musafirii cu un desert delicios și pe placul tuturor, noi iți prezentăm rețeta de prăjitură ''Rudy. Iată ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă pentru prăjitura "Rudy"
Ingrediente:
Aluat:
- 500 g faina
- 300 g unt rece
- 200 g zahar
- 40 g cacao
- 1 buc ou
- 10 g praf de copt
- 1 praf sare
Cremă:
- 850 g branza de vaci
- 200 g zahar
- 4 buc galbenusuri
- 4 buc albusuri
- 3 pliculet zahar vanilat
- 1 praf sare
- coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare:
Adăugăm ingredientele uscate într-o sită pentru a fi cernute și adăugăm făina, după care cacao, praful de sare și praful de copt. Punem zahărul, untul și oul bătut și amestecăm până când devine încorporăm totul.
Punem aluatul pe masă și îl împărțim în două bucăți îl învelim cu folie alimentară și băgăm la congelator pentru 10 minute sau în frigider pentru 30.
Zdrobim brânza de vaci cu o furculiță și adăugăm zahărul, galbenușurile, zahărul vanilat și coaja rasă de la o lămâie. Amestecăm totul, iar mai apoi batem albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă tare. Adăugăm amestecul obținut peste brânză și amestecăm ușor cu o spatulă.
Luăm o tavă pătrată de 20 cm unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Scoatem aluatul din frigider și răzuim o bucată și îl distribuim pe toată suprafața tăvii.
Adăugăm amestecul de brânză după care radem cea de-a doua bucată de aluat și distribuim aluatul ras pe toată suprafață având grijă să nu presăm aluatul. Distribuim aluatul ras pe toată suprafață și avem grijă să nu presărăm aluatul.
Băgăm tava la cuptorul preîncins la 180 de grade pentru 45 de minute, iar mai apoi puteți scoate preparatul din cuptor și îl lăsați să se răcească. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de pandișpan japonez. Un desert rapid și pe placul tuturor