Rețetă de pandișpan japonez. Un desert rapid și pe placul tuturor
Publicat pe 10.03.2022 la 20:11 Actualizat pe 10.03.2022 la 20:11
Dacă îți este poftă de ceva dulce, pandișpanul japonez este un desert pe cinste pe care îl poți împărți cu cei dragi. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
- Rețetă de pandișpan japonez
- Un desert rapid și pe placul tuturor
Pandișpanul japonez este un desert cu care îți poți surprinde întreaga familie și care este pe gustul tuturor. Va fi gata în cel mai scurt timp și cu siguranță te va da pe spate.
Ingrediente
200 g făină
200 g zahăr
6 ouă
80 ml miere
2 linguri apa calduță
Mod de preparare
Mierea și apa călduță se amestecă bine într-un pahar, până amestecul devine semilichid. Ouăle (la temperatura camerei) se spumează. Se adaugă zahărul și se omogenizează. Se continuă amestecarea energică până ce aluatul își mărește volumul cam de 4 ori și își schimbă culoarea în galben deschis.
Se adaugă mierea amestecată cu apă. Se amestecă încet la viteza cea mai mică a mixerului electric. Se cerne făina și se adaugă treptat, în 3 etape. În prima etapă se adaugă 1/3 din cantitatea totală de făină și trebuie amestecată 15 secunde la viteza cea mai mică a mixerului.
Se adaugă și restul făinii în 2 etape în cantități egale. Nu se amestecă foarte mult pentru că se va risca formarea glutenului și astfel kasutera este compromisă. Se preîncălzește cuptorul la 160 grade Celsius.
Aluatul pentru pandișpanul japonez se toarnă într-o formă de chec. Se lovește forma cu aluat de masă pentru a evita formarea de bule. Kasutera se coace timp de 35-40 minute sau până ce desertul trece testul scobitorii. Pandișpanul japonez se lasă la răcit și apoi se învelește în folie alimentară și se dă la frigider pentru 12 ore.
După ce ați urmat acești pași desertul este gata și poate fi servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de pandișpan vesel. Un desert de care nu te vei sătura