Rețetă de pandișpan cu zmeură și frișcă. Un desert rapid și gustos
Publicat pe 27.01.2022 la 23:51 Actualizat pe 27.01.2022 la 23:51
Pentru că se apropie weekend-ul și nu știi ce desert să îți prepari, pandișpanul cu zmeură și frișcă este tocmai bun! Este o rețetă ușoară care va fi gata în doar câțiva pași și extrem de delicioasă. Iată care este modul de preparare pentru acest desert gustos!
- Rețetă de pandișpan cu zmeură și frișcă
- Un desert rapid și gustos
Se apropie weekend-ul, iar dacă nu știi încă ce desert să îți prepari, pandișpanul cu zmeură și frișcă este cea mai bună alegere! Este o rețetă ușoară care va fi gata în doar câțiva pași și este foarte gustoasă. Iată cum se prepară.
Ingrediente
5 ouă
120 de grame de zahăr
130 de grame de făină
3 grame de sare
8 mililitri esență de vanilie
coajă rasă de la o lămâie
250 de grame de zmeură proaspătă sau decongelată
Ingrediente pentru decor
250 de mililitri de smântână lichidă îndulcită cu cel puțin 30% grăsime
100 de grame de zmeură proaspătă pentru decor
Mod de preparare
Mai întâi, albușurile și gălbenușurile se separă în două boluri. Albușurile se mixează cu sarea într-un vas încăpător, până se albesc și capătă consistența unei spume tari.
Peste spuma tare se adaugă zahărul și se mixează din nou. Se vor adăuga gălbenușurile bătute în prealabil, iar esența de vanilie și coaja rasă de lămâie se vor amesteca pentru câteva secunde, până când se vor incorpora toate ingredientele.
Făina se adaugă în câteva tranșe, amestecând cu grijă cu ajutorul unei spatule, iar aluatul de pandișpan se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste aluat se așează uniform zmeura și se coace prăjitura la aproximativ 180*C aproximativ 20 de minute, sau până în momentul în care trece de testul cu scobitoarea.
Între timp, smântâna lichidă se bate cu ajutorul mixerului curat, până când capătă ținută. Pandișpanul cu zmeură se va lăsa la răcit, iar în momentul în care nu mai este fierbinte se poate turna frișca deasupra lui. Se va decora cu zmeură din loc în loc și se va putea servi și cu o cană de ceai. Desertul trebuie păstrat la frigider, pofta bună!
Citește și: Rețetă prăjitură cu ciocolată și budincă de vanilie. Cel mai delicios și rapid desert