Rețetă prăjitură cu ciocolată și budincă de vanilie. Cel mai delicios și rapid desert
Publicat pe 27.01.2022 la 00:09 Actualizat pe 27.01.2022 la 00:09
Dacă vă doriți să vă surprindeți familia, dar și musafirii cu un preparat rapid și delicios, noi avem rețeta pentru cea mai gustoasă prăjitură care nu necesită coacere. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a prepara acest delicios și rapid desert!
- Rețetă prăjitură cu ciocolată și budincă de vanilie
- Iată cum să prepari cel mai delicios desert!
Dacă vrei să faci un desert simplu și cât se poate de delicios, iată cei mai ușor pași pe care trebuie să-i urmezi pentru prăjitura cu ciocolată și budincă de vanilie. Iubitorii de ciocolată vor fi încântați de acest preparat delicios.
Rețetă prăjitură cu ciocolată și budincă de vanilie
Ingrediente:
Pentru cremă:
- 3 plicuri de budincă
- 4 plicuri de zahar vanilat
- 5 linguri de zahar tos
- 1 litru de lapte
Pentru blat:
- 800 g de biscuiti digestivi
- 200 g de crema de alune si ciocolata
- 100 g de unt
- 200 ml de smantana pentru gatit
Pentru glazură:
- 200 g de ciocolata neagra
- 200 ml de smantana pentru gatit
Mod de preparare:
Luăm o tavă de 20x30 centimetri în care punem hârtie de copt sau folie alimentară. Pisăm biscuiții, iar apoi punem într-o crăticioară crema de ciocolată, smântâna dulce și untul amestecăm foarte bine până când preparatul devine omogen. Turnam totul în tavă și nivelăm bine pentru a obține un blat drept, iar apoi dăm la rece pentru minim 30 de minute.
Pentru cremă amestecăm într-un bol praful de budincă, zahărul vanilat și zahărul tos. Turnăm laptele amestecând continuu pentru a nu obține cocoloașe. Punem la foc mic, până când budinca devine foarte bine legată.
Punem budinca peste blatul de biscuiți și nivelăm totul cu o spatulă, iar mai apoi dăm la rece pentru o oră, două, până când budinca face crustă.
Pentru glazură rupem ciocolata bucățele, turnăm deasupra smântâna și punem la foc mic, până când ciocolata este topită și glazura devine lucioasă
Turnam glazura peste crema de vanilie și o nivelăm bine, iar mai apoi o dăm la rece peste noapte sau pentru minim 3-4 ore.
După ce ați scos desertul de la rece îl puteți felia ușor cu un cuțit, iar mai apoi poate fi servit. Poftă bună!
Citește și: Rețeta pentru cea mai bună prăjitură cu miere de albine. Cum se prepară Albinița