Rețetă de clătite învelite în ciocolată albă cu cremă de vanilie. Rețetă simplă și gustoasă
Publicat pe 27.01.2022 la 18:19 Actualizat pe 27.01.2022 la 18:19
Se apropie weekeend-ul, iar fiecare dintre noi trebuie să ne răsfățaăm cu un preparat delicios! Dacă îți dorești un desert delicios și foarte ușor de făcut clătitele învelite în ciocolată albă cu cremă de vanilie sunt cea mai bună alegere. Iată care sunt ingredientele necesare pentru acestea!
- Rețetă de clătite învelite în ciocolată albă cu cremă de vanilie
- Rețetă simplă și gustoasă
Dacă îți dorești un preperat delicios și foarte ușor de făcut clătitele învelite în ciocolată albe și cremă de vanilie sunt cea mai bună alegere. Iată care este modul de prepare și ingredientele necesare pentru acestea.
Ingrediente pentru clătite
250 grame făină
300-350 mililitri lapte
2 ouă
2-3 linguri cacao
40 grame de unt
1 praf de sare
1 lingură de esență de vanilie
Ingrediente pentru crema de vanilie
200 mililitri lapte
2 ouă
300 mililitri smântănă lichida pentru frișcă
50 de grame făină
120 grame de zahăr
1 plic de zahăr vanișat
2 linguri de esență de vanilie
1 praf de sare
Pentru ornat- 200 grame de ciocolată albă
Mod de preparare clătite
Prima data trebuie sa topim untul. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, cele 2-3 linguri de cacao si praful de sare). Cernem compozitia uscata o singura data. Separat trebuie sa mixam cele 2 oua cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Omogenizam bine. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam bine. Daca aluatul este prea gros, atunci mai adaugati lapte. Ungem tigaia de clatite cu un servetel sau un buretel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia in centrul tigaii. Lasam clatita aproximativ 1 minut la foc mediu, iar apoi o intoarcem pe partea cealalta.
Mod de preparare crema de vanilie
Se pune într-o oală mică smântana lichidă pentru frișcă, laptele și cele 2 linguri de esență de vanilie. Punem oala la foc mediu pana amestecul este fierbinte. Nu trebuie sa fiarbă, trebuie doar sa fie fierbinte. Intr-un bol separat se pune cele 2 oua, zahărul, sarea si făina. Se mixează până se omogenizează. În momentul în care amestecul este fierbinte se ia de pe foc și se toarnă peste amestecul de oua. Se omogenizează bine. Se pune compoziția într-o crăticioară, și o lăsăm la foc mic aproximativ 5 minute pana se îngroașă. Se amestecă încontinuu cu un tel. Se va lua crema de pe foc, și se va acoperi suprafața compoziției cu folie pentru prospețime sau foaie de copt și o lăsam să se răcească.
Pentru a înveli clătitele în ciocolată alba, trebuie sa topim ciocolata la bain-marie. Pana se topeste ciocolata, se vor tăia marginile clatitelor. Se rulează clatitele și se taie capetele. Clătitele trebuie sa aiba aproape aceeași dimensiune. Din hartie de copt se fac niște mici pătrate de aceeași dimensiune ca a clatitelor. Se pune ciocolata topită într-un pos la care am atasat duiul subțire. Se toarnă ciocolata topita deasupra hârtiei de copt pe care am taiat-o intr-o forma patrată.
Se lasă bucățelele de hârtie pe care le-ati pictat cu ciocolata aproximatix 2-3 minute la frigider, pentru a se usca puțin. Să nu se lase prea mult, deoarece nu o sa mai puteti să le modelați pe clătite. Se umple generos clatita cu crema de vanilie. Se rulează și se așează la marginea hârtiei pictate cu ciocolată alba și se va rula. Așa se va proceda cu fiecare clatită. Se vor introduce în congelator aproximativ 10 minute dacă doriti sa le serviți imediat sau le lasati 2-3 ore pâna se întarește ciocolata bine. Se vor scoate din frigider și se vor da ușor jos pătrățelele de foaie de copt de pe ele. După ce ați parcurs toți pașii, sunt foarte bune de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă prăjitură cu ciocolată și budincă de vanilie. Cel mai delicios și rapid desert