Rețetă de prăjitură răsturnată cu mere și caramel sărat. Un desert pentru un sfârșit de săptămână
Publicat pe 11.03.2022 la 12:12 Actualizat pe 11.03.2022 la 12:13
Pentru că este vineri și cu siguranță îți dorești un desert care să te bucure din plin, ei bine, aici avem cea mai bună variantă. Rețeta de prăjitură răsturnată cu mere și caramel sărat este un preparat simplu, rapid și bun pentru toată familia. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara!
- Rețetă de prăjitură răsturnată cu mere și caramel sărat
- Un desert pentru un sfârșit de săptămâmă
Dacă îți dorești un desert simplu și nu îți dorești să petreci foarte mult timp la bucătărie, prăjitura răsturnată cu mere și caramel sărat este cea mai bună opțiune. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
Ingrediente
Pentru blat
2 ouă mari
120 g unt sărat
220 g zahăr brun
60 ml lapte
1 linguriță praf de copt
210 g făină
1/2 linguriță scorțișoară
sare de mare pentru topping
Pentru sos și topping
3-4 mere tăiate subțire
120 g unt sărat
180 g zahăr brun
1 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță nucșoară
1/4 linguriță cuișoare
2 fiole esență de vanilie
Mod de preparare
Unge cu ulei sau unt o tavă care nu lipește. Feliază merele cât de subțire posibil. Topește untul, la foc mic, într-o cratiță medie. Adaugă zahărul brun, scorțișoara, nucșoara, vanilia și cuișoarele.
Dă focul la mediu și lasă aromele să se întrepătrundă, cam 3 minute, până sosul devine omogen și mătăsos. Toarnă caramelul obținut în tava unsă și aranjează deasupra feliile de măr. Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
Bate restul de unt și zahăr bine până obții un rezultat cremos. Adaugă ouăle și laptele și bate bine până le încorporezi. Toarnă și făina, praful de copt și scorțișoara. Amestecă bine. Toarnă aluatul obținut peste conținutul tăvii.
Dă la cuptor pentru 45 de minute. Apoi lasă la răcit timp de 10 minute. Pregătește o farfurie în care să încapă prăjitura.
După ce trec cele 10 minute, întoarce prăjitura pe farfurie și bate ușor fundul tăvii până iese de tot. Presară sare de mare pe deasupra.
După ce ai parcurs aceși pași, prăjitura este gata să fie servită. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de pandișpan japonez. Un desert rapid și pe placul tuturor