Prăjitura „Delice”. O rețetă pentru întreaga familie
Publicat pe 11.03.2022 la 23:49 Actualizat pe 11.03.2022 la 23:50
Cum îți poți surprinde familia și prietenii dacă nu cu un desert delicios? Noi îți prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă pentru prăjitura „Delice”, perfectă pentru soțul și copilașii tăi. Iată de ce ingrediente avem nevoie.
- Cum se pregătește prăjitura „Delice”
- Cea mai simplă rețetă
Îți este poftă de ceva dulce și chiar nu mai știi cu ce îți poți surprinde musafirii? Noi avem soluția! Îți prezentăm cea mai delicioasă rețetă pentru prăjitura „Delice”. Iată de ce ingrediente simple avem nevoie.
Rețetă pentru prăjitura „Delice”
Ingrediente cremă
- 5 linguri zahăr
- 2 pliculete zahăr vanilat
- 12 linguri zahăr pentru sirop
- 5 ouă
- 750 ml lapte
- coaja de la o lămâie
- 1 praf sare
Ingrediente pentru blat
- 1 plic zahăr vanilat
- 4 ouă
- 200 g nuci măcinate
- 2 linguri făină
- 4 linguri zahăr
Ingrediente pentru ornat
- 150 g nucă coaptă şi măcinată
- 400 ml frişcă
- fulgi de ciocolată
Modul de preparare
Punem într-o tavă zahărul și îl caramelizăm la foc mediu. După ce s-a topit îl intindem pe toată suprafața. Într-un bol punem oăle și le batem bine, după care adăugăm vanilia, laptele călduț și zahărul, iar apoi adăugăm compoziția peste zahărul cameralizat din tavă.
Separăm ouăle și batem albușurile cu zahărul, iar apoi adăugăm gălbenușurile pe care le amestecăm bine cu nucile, coaja de lămâine, praful de sare și făina.
Lăsăm tava la cuptor până se coace blatul, după care o decorăm, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura „Ducesa”. Cea mai delicioasă rețetă pentru un început de weekend