Rețetă de prăjitură cu mousse de caramel. Cel mai delicios desert pentru weekend
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 12.03.2022 la 23:38
Actualizat pe 12.03.2022 la 23:38
Dacă îți este poftă de un desert delicios și vrei să-ți surprinzi familia, noi vă prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă pentru prăjitura mousse de caramel. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de prăjitură cu mousse de caramel
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă vrei să-ți surprinzi familia, dar și musafirii cu un desert delicios, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu mousse de caramel. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețetă de prăjitură cu mousse de caramel
Ingrediente:
Pentru sirop:
- 250 ml apa
- 3 linguri zahar
- 5-6 picaturi rom
- 1 bucata coaja portocala
Crema ganache cu nuca:
- 100 ml frisca lichida
- 100 g ciocolata cu lapte
- 50 g ciocolata neagra
- 50 g zahar pudra
- 100 g nuca macinata fin
Pentru caramel:
- 200 g caramele cu lapte
- 2 linguri cu lapte
- 1 lingura cacao
- 100 ml smantana pentru frisca (30% grasime)
Pentru decor:
- cate 30 g ciocolata cu lapte, ciocolata neagra si ciococolata alba
Mod de preparare:
Pentru blat mixăm ouăle cu zahărul până le încorporăm bine. Adăugăm pe rând untul topit și laptele și amestecăm până când compoziția devine omogenă. Adăugăm ingredientele solide cacao, praf de copt, un praf de sare, făină și nuca în compoziția de ouă și lapte.
Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și adăugăm blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Când blatul este gata îl scoatem pe un grătar, iar când se răcește îl tăiem pe jumate și iar apoi îl însiropăm.
Pentru a pregăti crema ganache cu nuci topim ciocolata la bain marie, iar apoi amestecăm cu frișca lichidă și le mixăm bine și dăm la rece pentru o oră.
Ungem primul blat cu cremă, apoi punem al doilea blat și acoperim totul cu restul de cremă. Pentru a face mousse-ul de caramel topim la microunde caramelele împreună cu laptele, iar apoi le mixam și lăsăm să se răcească. Batem frișca până se întărește.
Amestecăm caramelul răcit cu frișca, iar apoi adăugăm cacao și continuăm să mixam și dăm la rece pentru o oră, iar în tot acest timp turnăm mousse-ul de caramel peste preparat și decorăm după bunul plac. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura „Karidopita”. Cea mai delicioasă rețetă pentru weekend