Rețetă de prăjitură trei lămâi. Un preparat gustos pentru toți cei dragi
Publicat pe 25.03.2022 la 12:23 Actualizat pe 25.03.2022 la 12:23
Weekend-ul este aproape, iar dacă nu te-ai hotărât ce desert delicios să pregătești, ei bine, ai venit unde trebuie. Rețeta de părjitură trei lămâi este un preparat de-a dreptul excelent și cu siguranță îți va plăcea la nebunie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
- Rețetă de prăjitură trei lămâi
- Un preparat gustos pentru toți cei dragi
Rețeta de prăjitură trei lămâi este un desert delicios și foarte ușor de făcut. Nu vei sta mult timp în bucătărie și va fi gata în cel mai scurt timp. Preparatul este uimitor și trebuie să îl împarți cu familia și cei dragi. Iată care sunt ingredientele pentru prepararea ei!
Ingrediente
Pentru blat de lămâie
1 ceașcă zahăr
1/2 ceașcă unt moale
2 ouă
1 ceașcă făină
1/2 plic praf de copt
1 lingură apă calduță
1 lămâie plus coaja curățată
Pentru crema de lamaie
3 1/2 linguri zahăr pudră
1/2 zeamă de lămâie
2 linguri unt moale
Pentru umplutura de lamaie
1/2 zeamă de lămâie
3 1/2 linguri zahăr tos
Mod de preparare
Încinge cuptorul la 200 de grade și tapetează cu hârtie de copt o tavă de prăjituri.
Bate o ceașcă de zahăr cu ½ ceașcă de unt moale. Când crema se face pufoasă, adaugă ouăle treptat, făina, praful de copt, apa, coaja de lămâie. Când compoziția e omogenă, toarnă în tava de prăjituri și dă la copt circa 30 de minute. Lasă să se răcească blatul de lămâie complet.
Separat, bate zahărul pudră cu 2 linguri de unt și 2 linguri din sucul de lămâie, pentru cremă. Separat, amestecă trei linguri și jumătate de zahăr cu restul de zeamă de lămâie, pentru umplutură.
Taie prăjitura cu lămâie răcită pe din două, pe orizontală. Înțeapă blatul de jos și toarnă umplutura de lămâie cu zahăr peste blat.
Pune capacul de blat deasupra și unge cu crema de unt și lămâie pe deasupra. Poți presăra coajă de lămâie rasă, sau chiar firișoare lungi și subțiri de coajă de lămâie, tăiate cu cuțitul de curățat legume.
După ce ați făcut acești pași desertul este gata și poate fi servit alături de familie și cei dragi. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura „Ușoară” cu gutui. O rețetă delicioasă pentru familie