Rețetă de prăjitură careuri cu ciocolată și cremă de vanilie. Un desert pentru întreaga familie
Publicat pe 24.03.2022 la 20:50 Actualizat pe 24.03.2022 la 20:51
Weekend-ul se apropie cu pași repezi și cu siguranță îți dorești să prepari un desert pe cinste de care să te bucuri împreună cu întreaga familie. Dacă îți dorești să servești un preparat de care nu te vei mai sătura, ei bine, aici ai răspunsul potrivit. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
- Rețetă de prăjitură careuri cu ciocolată și cremă de vanilie
- Un desert pentru întreaga familie
Rețeta de prăjitură careuri cu ciocolată și cremă de vanilie este un desert pe cinste pe care îl poți servi împreună cu persoanele dragi ție. Dacă îți dorești să petreci puțin timp la bucătărie și să îți bucuri apropiații acest preparat este soluția. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
Ingrediente
Pentru blatul de ciocolată
5 ouă
100 g zahăr
50 g făină
30 g pudră de cacao
1/2 plic praf de copt
1 praf sare
Pentru sirop
300 g zahăr
250 ml apă
Pentru crema de vanilie
1 litru lapte
250 g zahăr
3 pliculețe zahăr vanilat
250 g unt topit
150 g amidon de porumb
Pentru glazura
150 g ciocolată
60 ml ulei
Mod de preparare
Într-un castron mic se amestecă făina, pudra de cacao, praful de copt şi sarea. Separat, se bat albuşurile spumă cu zahărul şi apoi se înglobează gălbenuşurile unul câte unul. Amestecaţi ingredientele umede cu cele uscate şi turnaţi compoziţia de pandişpan într-o tavă tapetată în prealabil cu făină.
Se coace blatul la 180 de grade circa 15 minute, se scoate şi se lasă la răcit. Se fierbe siroul din apă şi zahăr pe foc circa 10 minute, apoi se însiropează blatul de ciocolată cu el.
Pentru cremă se amestecă amidonul de porumb cu 150 ml lapte. Separat se amestecă zahărul, zahăr vanilat şi restul de lapte şi se fierbe la foc mic amestecând continuu. Când dă în clocot, se adaugă laptele cu amidonul şi se freacă energic compoziţia.
Când amestecul începe să se îngroaşe, se mai lasă să fiarbă circa 2 minute la foc mic, apoi se dă deoparte. Se acoperă amestecul cu o coală de hârtie de copt şi se lasă la răcit la temperatura camerei. Când s-a răcit, se înglobează untul topit şi se amestecă bine. Se toarnă crema peste blat şi se nivelează cu o spatulă.
Se topeşte într-o cratiţă mică ciocolata cu uleiul şi se toarnă glazura peste crema de vanilie. Se lasă la răcit prăjitura, apoi se taie în careuri şi se serveşte la cafea, ceai, sau lapte rece. După ce ați urmat acești pași, desertul este gata și poate fi servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură dietetică cu lămâie. Un desert de care nu te vei mai sătura