Rețetă de prăjitură trandafir cu cireșe. Un desert pentru toată lumea
Publicat pe 23.03.2022 la 19:04 Actualizat pe 23.03.2022 la 19:05
Dacă îți dorești ceva dulce și ușor de preparat, rețeta de prăjitură trandafir cu cireșe este un desert de-a dreptul gustos. O vei putea servi împreună cu familia și prietenii și cu siguranță nu te vei mai sătura de ea. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
- Rețetă de prăjitură trandafir cu cireșe
- Un desert pentru toată lumea
Rețeta de prăjitură trandafir este un preparat delicios și foarte bun dacă nu îți dorești să petreci mult timp în bucătărie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
Ingrediente
Pentru aluat
1/2 kg făină
1 cub drojdie prospătă
250 ml lapte
70 g unt
80 g zahăr
1 praf sare
Pentru umplutură
1 kg cireşe
100 g zahăr
100 ml apă
Mod de preparare
Pentru aluat, se încălzeşte laptele şi apoi se dizolvă în el drojdia, se adaugă o lingură cu zahăr şi 2 linguri de făină. Se lasă 10 minute aşa.
Restul făinii se pune într-un lighean, se face un gol la mijloc, se pune maiaua, un praf de sare şi se începe amestecarea turnând untul topit și adăugând zahărul. Când aluatul se dezlipeşte de pereţii vasului se acoperă cu un prosop şi se lasă la crescut timp de o oră.
Între timp se pregăteşte umplutura pentru care cireşele curăţate de sâmburi se pun la fiert cu zahărul şi apa. Se lasă 15-20 de minute la fiert.
Aluatul crescut se împarte în fâşii late de o palmă care se ung cu cireşele fierte, se rulează şi se aşază în tavă. Se procedează similar cu restul fâşiilor de aluat. Se coace 30 de minute şi se lasă să se răcească în tavă, apoi prăjitura cu cireșe se poate servi.
După ce ați urmat acești pași, desertul este gata și poate fi servit alături de familie și prieteni. Poftă bună!
Citește și: Prajitură de post cu cacao și cremă de cocos. Cel mai gustos desert