Prajitură de post cu cacao și cremă de cocos. Cel mai gustos desert
Publicat pe 23.03.2022 la 14:53 Actualizat pe 23.03.2022 la 14:53
Știm că în perioada postului mulți râvnim la un desert, însă majoritatea nu se încadrează în cele stabilite, fiind considerate produse de dulce. Ei bine, acum este momentul potrivit să descoperi un gust divin, totul dacă încerci prăjitura de post cu cacao și cremă de cocos!
- Rețeta pas cu pas
- Cel mai gustos desert de post
Prajitură de post cu cacao și cremă de cocos. Cel mai gustos desert
Vrei să-ți delectezi papilele gustative cu un desert pe cine, chiar și acum cât încă este perioada postului de Paște? Ei bine, noi avem solțuția. Încearcă prăjtura cu cacao și cremă de cocos și nu vei regreta absolut deloc, ci din contră! Cu siguranță o să treci rețeta în agenda din bucătăria ta!
Ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
- 200 gr făină
- 1 linguriță praf de copt
- 3 linguri de cacao
- 60 ml ulei
- 250 ml lapte de soia
- 200gr zahăr
- 1 praf de sare
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 fiolă esență de vanilie
Ingediente pentru cremă:
- 300 ml lapte de soia cu aromă de vanilie
- 100 g fulgi de cocos
- 1 lingură cu vârf de făină + 1 lingură cu vârf de amidon
- 100 gr zahăr vanilat
- 100 gr margarină pentru prăjituri
- 1 fiolă esență de vanilie
Mod de preparare:
Într-un bol se pune laptele de soia rece luat din frigider, uleiul, zahărul, sarea și zeamă de lămâie, iar apoi se amestecă bine cu un tel până se topește zahărul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și cacaoa și se amestecă bine cu un tel până se obține un aluat cu o consistență asemănătoare blatului de chec.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de copt și se toarnă compoziția. Se coace blatul aprximativ 15-20 de minute in cuptorul încins la 180°. După acest interval de timp se scoate blatul din cuptor și din tavă și se așează pe un grătar pentru prăjituri ca să se răcească. Când este răcit se taie cu grijă pe vertical cu un cuțit bine ascuțit, în două foi, iar între timp ne ocupăm de cremă.
Într-o crăticioară care nu lipește se pune laptele de soia împreună cu zahărul vanilat, făina și amidonul, iar apoi se amestecă bine și se pune oala pe foc. Se lasă se fiarbă până se îngroașă, amestecând continuu să nu se ardă, iar când s-a îngroșat se adaugă esență de vanilie, fulgii de cocos. Se amestecă bine, apoi se dă crăticioara deoparte și se lasă să se răcească. Când crema este răcită se adaugă margarină ținută la temperatura camerei și se mixează 2-3 minute până se obține o crema fină.
Pe un platou se pune prima foaie de blat și peste ea se întinde uniform crema de cocos în strat gros. Se așează cu grijă a două foaie de blat și se apasă ușor să fie uniform așezată. După ce lasă 2-3 ore la rece, se taie și se servește alături de cei dragi. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de tartă de cocos. Cea mai delicioasă prăjitură de post