Rețetă de tartă de cocos. Cea mai delicioasă prăjitură de post
Publicat pe 15.03.2022 la 15:46 Actualizat pe 15.03.2022 la 15:50
Pentru că suntem în Postul Paștelui cu siguranță că îți dorești să-ți surprinzi familia cu un desert delicos, dar potrivit pentru această perioadă. Noi îți prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă pentru o tartă de cocos. Iată de ce ingrediente avem nevoie.
- Cum se pregătește tarta de cocos
- Cea mai simplă prăjitură de post
Îți este poftă de ceva dulce, dar suntem în Postul Paștelui și nu mai știi ce să gătești? Noi venim cu soluția și îți prezentăm o rețetă delicioasă pentru tarta de cocos. Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert.
Rețetă de tartă de cocos
Ingrediente pentru blat
- două linguri zahăr
- 200 g fulgi de cocos
- 40 g făină de cocos
- 130 g ulei de cocos
- o lingură zeamă de lămâie
- un praf de sare
Ingrediente pentru cremă
- 590 ml lapte de cocos
- un praf de sare
- 60 grame de amidon de porumb
- 90 grame de zahăr tos
Modul de preparare
Preîncălzim cuptorul la o termperatură ridicată. Într-un bol amestecăm două linguri zahăr, 200 g fulgi de cocos, 40 g făină de cocos, 130 g ulei de cocos, o lingură zeamă de lămâie și un praf de sare. Punem aluatul în tavă și îl băgăm la cuptor pentru 10 minute, iar apoi îl lăsăm la răcit și îl băgăm la frigider.
Într-o crăticioară punem 400 ml de lapte de cocos, sarea și zahărul și o punem la fiert, în timp ce amestecăm. Restul de lapte de cocos îl amestecăm bine cu amidonul și turnăm compoziția peste cea cu zahărul.
Imediat după ce s-a îngroșat compoziția o luăm de pe foc. Adăugăm vanilia și uleiul de cocos, apoi o lăsăm la răcit. După ce s-a răcit punem crema peste blatul din frigider și le lăsăm timp de o oră. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură fantezie de ananas, de post. Un preparat rapid și delicios