Prăjitura ”Ziua și Noaptea”. Rețetă de post, pentru toți membrii familiei
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 20.03.2022 la 23:07
Actualizat pe 20.03.2022 la 23:07
Suntem în Postul Paștelui, așa că am pregătit pentru tine o rețetă pur și simplu delicioasă. Este un desert de post, aromat, savuros, potrivit pentru toți membrii familiei. Unde mai pui că se prepară foarte repede și că nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente! Iată cum să prepari prăjitura ”Ziua și Noaptea”!
- Prăjitura ”Ziua și Noaptea”
- Cum se prepară
- Ingredientele de care ai nevoie
Începe săptămâna cu o gustare dulce, pentru tine și pentru întreaga familie. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar rudele care țin post nu ar trebui să își facă griji în ceea ce privește acest desert.
Prăjitura ”Ziua și Noaptea”
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă prăjitură de post, ”Ziua și Noaptea”.
Ingrediente:
- 450 ml apă minerală
- 250 ml ulei
- 300 gr zahăr
- 1 linguriță extract vanilie
- 1 linguriță praf copt
- 500 gr făină
- 2 lingurițe cacao
- 100 gr nucă macinată
Mod de preparare:
Într-un bol adânc se pun extractul de vanilie, apa minerală, uleiul și zahărul și se amestecă foarte bine. Ulterior se adaugă făina și praful de copt și se mixează în continuare. Compoziția obținută se împarte în două.
În una dintre ele se adaugă cacao și se incorporează. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt compoziția albă și se nivelează. Deasupra se toarnă compoziția cu cacao și se nivelează. Pe deasupra se presară nuca măcinată.
Se lasă în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o jumătate de oră, se taie în cuburi și este gata de servit.
Citește și: Rețetă de crumble cu caise. Un desert absolut delicios