Rețetă de mini gogoși însiropate. Un desert pe gustul tuturor
Publicat pe 20.03.2022 la 18:10 Actualizat pe 20.03.2022 la 18:10
Weekend-ul este pe sfârșite și urmează o nouă săptămână plină. Dacă îți dorești să o începi cu dreptul trebuie să încerci rețeta de mini gogoși însiropate. Un desert simplu pe care îl vei prepara extrem de rapid. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a le prepara.
- Rețetă de mini gogoși însiropate
- Un desert pe gustul tuturor
Rețeta de gogoși însiropate este un preparat care te va face să le spui tuturor despre el. Le poți servi împreună cu familia și cei dragi și vei sta foarte puțin timp în bucătărie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a le prepara!
Ingrediente
500 g făină
4 ouă
50 g unt moale
50 g zahăr
2 păstăi vanilie
1 praf sare
2 linguri lichior
Coaja unei lămâi
5 linguri miere
Ulei pentru prăjit
Pentru decor
Bombonele colorate
Fructe confiate
Mod de preparare
Toate ingredientele, în afară de miere, se pun într-un castron. Se amestecă bine şi din aluatul închegat se rup bucăţi de 1-2 cm diametru.
Se pun la prăjit în baie de ulei fierbinte şi, în paralel, se topeşte mierea la bain-marie.
Se scot într-un vas bilele de aluat prăjite şi se toarnă mierea peste ele.
Se amestecă şi se lasă să se însiropeze, apoi se aşază pe un platou de servit unde se lasă peste noapte. Se servesc cu decor din bombonele și fructe confiate.
După ce ați parcurs acești pași desertul este gata și poate fi servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu căpșuni fără coacere. Un desert perfect pentru weekend