Rețetă de prăjitură cu căpșuni fără coacere. Un desert perfect pentru weekend
Publicat pe 19.03.2022 la 17:00 Actualizat pe 19.03.2022 la 17:01
Este prima zi de weekend și nu știi ce desert să prepari? Ei bine, rețeta de părjitură cu căpșuni fără coacere este o gustare ideală, iar din fericire, nu vei petrece deloc mult timp în bucătărie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
- Rețetă de prăjitură cu căpșuni fără coacere
- Un desert perfect pentru weekend
Rețeta de prăjitură cu căpșuni fără coacere necesită foarte puțin timp și este foarte ușor de preparat. Un desert ca la carte pe care îl poți servi cu toți cei dragi, care cu siguranță te va da pe spate.
Ingrediente
1 sfert linguriță sare
2 pliculete esență de vanilie
125 g zahăr pudră
860 g smântână dulce
1 kg căpșune proaspete
580 g biscuiți de masă
Mod de preparare
Puneți deoparte câteva dintre cele mai frumoase căpșuni, le veți folosi la final pentru decorat și tăiați-le în feliuțe subțiri. Cu ajutorul unui mixer, amestecați smântâna dulce cu zahărul pudră, esența de vanilie și praful de sare, până amestecul devine cremos și stabil, acest lucru însemnând că nu trebuie să curgă din bol. Restul căpșunelor se taie în feliuțe subțiri.
Într-o tavă dreptunghiulară nu foarte înaltă, întindeți un strat subțire de cremă, cât să acopere uniform fundul. Urmează primul strat de biscuiți, apoi iar un strat subțire de cremă și unul de căpșune tăiate, pe care nu trebuie să le așezați una lipită de cealaltă. Repetați de 3 ori aceste etape, până aveți 4 straturi de biscuiți. Ultimul strat trebuie să fieunul de cremă, pe care îl decorați cu căpșunele tăiate la început.
Lasați timp de 4 ore la frigider până când se vor înmuia biscuiții, iar după ce ați făcut acest lucru desertul este gata și poate fi servit alături de întreaga familie. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de brioșe cu stafide. Un preparat dulce de post