Rețetă de brioșe cu stafide. Un preparat dulce de post
Publicat pe 18.03.2022 la 23:49 Actualizat pe 18.03.2022 la 23:49
Pentru această seară îți recomandam o prăjitură simplă de făcut, dar cu care îi vei surprinde pe cei dragi. Rețeta de brioșe cu stafide este un preparat dulce, de post, care se pregătește ușor. Este o rețetă cu care nu dai greș niciodată!
- Rețetă de brioșe cu stafide
- Un preparat dulce de post
Învață să prepari niște prăjiturele delicioase, care pot fi servite și în perioada postului, deoarece se fac după o rețetă culinară fără ouă sau unt. Iată ingredientele, dar și modul de preparare pentru brioșele cu stafide!
Ingrediente:
-1 fiolă esență de vanilie
-1 ceașcă ulei de floarea soarelui
-1 ceașcă apă minerală
-1 ceașcă stafide și/sau alte fructe
-1 lingură scorțișoară
-1 ceașcă zahăr brun
-1 plic praf de copt
-2 cești făină
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade și se unge o tavă de brioșe, sau se pun căpăcele din hârtie speciale pe fundul tăvii de brioșe.
Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul, scorțișoara și se cern, pentru niște brioșe de post mai pufoase. Separat, bananele se pasează, dar nu cu mixerul, ci cu o furculiță, pentru o textură mai neomogenă. Peste banane se toarnă și se amestecă esența de vanilie, uleiul și apa minerală și se înglobează încet amestecul uscat.
Când pasta obținută este amestecată bine, se adaugă și stafidele. Dacă doriți, puteți adăuga și fructe de goji, merișor, sau alte fructe confiate, uscate etc.
Se toarnă amestecul de brioșe de post în formele pregătite și se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
Se presară cu scorțișoară sau zahăr pudră și se servesc la ceai, cafea etc.
Citește și: Rețetă de prăjitură de post cu pere și nuci. Desert savuros și rapid