Rețetă pentru prăjitura „Felie de Rai”. Un desert pentru cei dragi
Publicat pe 18.03.2022 la 15:59 Actualizat pe 18.03.2022 la 16:01
Îți este poftă de ceva dulce, dar nu mai știi ce să gătești pentru tine și cei dragi, noi îți prezentăm o rețetă delicioasă pentru prăjitura „Felie de Rai”. Iată cum se pregătește acest desert, dar și de ce ingrediente avem nevoie.
- Cum se pregătește prăjitura „Felie de Rai”
- De ce ingrediente avem nevoie
Vrei să le faci o surpriză celor dragi da nu mai știi ce să gătești? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura „Felie de Rai”. Iată de ce ingrediente avem nevoie.
Rețetă pentru prăjitura „Felie de Rai”
Ingrediente pentru blat
- 9 linguri lapte
- 9 linguri ulei
- 650 g făină
- 3 gălbenuşuri
- 9 linguri zahăr
- 1 linguriță amoniac
- 1 linguriță oţet
Ingrediente pentru cremă
- 3 ouă
- 1 lingură făină
- 10 linguri zahăr
- 200 ml lapte
- 250 ml frişcă
- 10 g gelatină
Modul de preparare
Pentru început amestecăm laptele, uleiul și zahărul într-o cratiță pe care o punem la foc mic până fierbe, iar apoi o lăsăm la răcit. Stingem amoniacul cu oțetul și turnăm compoziția peste cea cu lapte.
Amestecăm, după care frământăm aluatul și îl împărțim în trei foi. Băgăn foile la cuptor timp de 8 minute. Gălbenușurile le amestecăm cu făina și laptele fierbinte. Lăsăm crema la la răcit, iar separat batem frișca, albușurile și zahărul.
Punem crema peste aluat, iar apoi o lăsăm la frigider câteva ore, după care este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de ,,Vulcan de ciocolată albă". Desertul perfect pentru un sfârșit de săptămână