Rețetă de chifteluțe cu soia și cartofi. Un preparat de-a dreptul spectaculos
Publicat pe 19.03.2022 la 21:14 Actualizat pe 19.03.2022 la 21:15
Chiftelele pot fi preparate în multe moduri, iar de data asta venim cu o nouă opțiune pentru tine. Chifteluțele cu soia și cartofi sunt un preparat de excepțional pe care îl vei face foarte des, după ce îl vei gusta.
- Rețetă de chifteluțe cu soia și cartofi
- Un preparat de-a dreptul spectaculos
Rețeta de chifteluțe cu soia și cartofi este un preparat foarte bun, care nu necesită deloc mult timp în bucătărie. Iată care sunt ingredientele pentru preparea lor!
Ingrediente
250 g soia marunțită
2 cartofi mari
2 linguri de faină
3 caței de usturoi
2 linguri de apă
2 linguri de ulei
sare
piper
Mod de preparare
Intr-o oală se pune apa la fiert, cand apa dă în clocot, se pune soia și 1 linguriță de vegeta și se lasa 10 minute la foc potrivit. Dupa ce s-a fiert, prin strecuratoare scurgi soia de apă.
Cureți cartofii de coajă, îi speli și îi dai prin răzătoarea mare, iar apoi îi storci cu mâna de amidon. La fel se va face și pentru soia, după ce s-a scurs de apă, o vei stoarce cu mâna cât mai tare.
Într-un bol separat pui cartofii și soia stoarse de apă, făina, usturoiul pisat, sarea, piperul și amesteci apa și uleiuil până vei obține o compoziție omogenă. Cu o linguriță iei din compoziție și faci chifteluțele cu mâna umedă, iar apoi le pui pe o farfurie întinsă presarată cu făină.
Iei o tigaie, pui ulei si lași să se încalzeasca uleiul, iar când uleiul este fierbinte, pui chifteluțele și le lași la prăjit la foc potrivit.
După ce ai făcut toți acești pași, chifteluțele sunt gata și pot fi servite. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de chiftele de post din cartofi și morcovi. Un preparat pe gustul tututor