Rețetă de chiftele de năut pentru post. Un preparat culinar simplu
Publicat pe 15.03.2022 la 10:58 Actualizat pe 15.03.2022 la 11:04
Rețeta de chiftele de năut pentru post este un preparat culinar simplu. Suntem în Postul Paştelui, iar astăzi avem pentru voi o propunere delicioasă de chiftele de năut. Se prepară mult mai uşor decât clasicele chifteluţe din carne şi nu ai nevoie de multe ingrediente. Gustul este extrem de savuros!
- Chiftele de năut pentru post
- Un preparat culinar simplu
- Postul Paștelui aduce rețete delicioase
Vă prezentăm rețeta de chiftele de năut pentru post. Postul Paștelui este cel mai greu post din an, însă nu e niciodată unul imposibil de respectat. Chiar dacă trebuie să eliminăm din alimentația de zi cu zi anumite ingrediente, gospodinele pot oricând să înlocuiască produsele preferate cu altele la fel de gustoase. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-250 g năut
-2 legături ceapă verde
-1 căpățână usturoi
-susan
-ulei
-sare
-piper
Mod de preparare:
Năutul se pune în apă rece peste noapte. A doua zi se pune la fiert pentru aproximativ o oră, după care se scurge și se lasă la răcit. Între timp curățăm ceapa verde și usturoiul. Ceapa verde se toacă mărunt, iar usturoiul se pasează cu năutul fie în blender, fie în mașina de tocat.
Peste pasta de năut adăugăm ceapa verde tocată și aproximativ 30 de ml ulei, apoi amestecăm bine. Condimentăm cu sare și piper. După toate astea, formăm chifteluțe pe care le dăm prin susan.
Chifteluțele se pun într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie și se stropesc cu ulei. Se dau la cuptor pentru aproximativ 40-50 minute la 180 grade.
Se servesc alături de roșii, castraveți verzi sau ardei gras.
Citește și: Rețetă de chiftele de post cu ciuperci și legume. Un preparat gustos și rapid