Rețetă de chiftele de post din cartofi. Un preparat simplu și delicios
Publicat pe 14.03.2022 la 15:57 Actualizat pe 14.03.2022 la 15:58
Am intrat în Postul Paștelui, iar cât mai multe persoane se mulțumesc cu preparate simple, dar și gustoase. Noi vă prezentăm rețeta de chiftele din cartofi, numai bune pentru această perioadă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de chiftele din cartofi
- Iată un preparat delicios și ușor de făcut!
Cat mai multe persoane își doresc preparate simple, dar și de post pentru această perioadă. Chiftele de cartofi sunt gustoase și ușor de preparat. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Rețetă de chiftele din cartofi
Ingrediente:
- 800 g cartofi albi
- o ceapa
- 2 catei usturoi
- 200 g pesmet
- ulei pentru prăjit
- 50-70 g margarina
- Sare
- Piper
Mod de preparare:
Puneți cartofii spălați la fiert în coajă, iar după ce aceștia au fiert îi curățat și îi treceți prin mașina de tocat împreună cu ceapa și usturoiul. Puneți 50 grame de margarină topită și amestecați, iar apoi adăugați pesmetul și omogenizați bine compoziția, însă dacă aluatul este prea usca, mai adăugați încă 20 grame de margarină topită.
Puneți sare și piper după gust, iar apoi cu mâna umezită modelați chifteluțele și le prăjiți în baie de ulei bine încins. După ce acestea s-au prăjit le puneți pe șervețele de hârtie și le puteți savura. Poftă bună!
Citește și: Sarmale cu ciuperci și orez în foi de varză acră. O rețetă specifică postului