Rețetă de chiftele de post din cartofi și morcovi. Un preparat pe gustul tututor
Publicat pe 18.03.2022 la 13:54 Actualizat pe 18.03.2022 la 13:56
Este sfârșit de săptămâna, iar weekend-ul se apropie cu pași repezi. Dacă nu știi ce preparat să faci în weekend chiftelele de post din cartofi și morcovi, nu doar că te vei îndrăgosti de ele, dar sunt foarte sănătoase și nu necesită deloc mult timp în bucătărie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a le pregăti!
- Rețetă de chiftele de post din cartofi și morcovi
- Un preparat pe gustul tuturor
Pentru că este vineri, iar în următoarele zile ai nevoie să te delectezi cu un preparat pur și simplu delicios, nu rata rețeta de chiftele de post din cartofi și morcovi. Dacă nu vrei să stai ore în șir la bucătărie, aceasta este cea mai ușoară variantă.
Ingrediente
4-5 cartofi albi, de mărime medie
2 morcovi
1 ceapă
3-4 căței de usturoi
sare și piper, după gust
1 vârf de linguriță cu busuioc uscat și mărunțit
1 legătură de pătrunjel verde, opțional
3-4 linguri de făină
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Începe prin a curăța cartofii, morcovii, ceapa și usturoiul. Apoi le clătești cu apă rece și le lași într-o sită, la scurs. Spală și verdeața, dar las-o și pe aceasta la scurs.
Cartofii și morcovii îi dai pe răzătoarea mare și îi amesteci într-un bol. Ia câte puțin din acest amestec si scurge-l bine de lichid. Presează amestecul de morcovi cu cartofi în ambele mâini până se elimină tot sucul
Ceapa și usturoiul le dai pe răzătoarea mică. Le adaugi peste amestecul de cartofi și morcovi după scurgerea lichidului. Adaugă și un sfert de linguriță cu sare și tot un sfert de linguriță cu piper, busuiocul uscat și bine mărunțit și verdeața tocată. Omogenizează bine amestecul și potrivește-i consistența cu 1-2 linguri de făină. Restul de făină o presari pe un platou.
Ia câte o lingură din compoziția pentru chiftele de post din cartofi și morcovi și modeleaz-o în mâinile trecute prin făină. Dă-i o formă de bilp. Trece bila prin făină, apoi aplatizeaz-o ușor cu ajutorul mâinilor. La fel vei face până când formezi toate chiftelele. Așază-le pe platoul presărat cu făină.
Pune ulei într-o tigaie încăpătoare. Așază tigaia pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Când uleiul este înfierbântat, scufundă în el chiftele de cartofi și morcovi, atâtea câte încap. Lasă-le să se rumenească bine pe prima parte, până când devin aurii, apoi întoarce-le cu o spatulă. Rumenește-le și pe a doua parte, apoi transferă-le pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie. Folosește o spumieră pentru a scoate chiftelele din uleiul încins. Lasă chiftelele să se scurgă bine pe șervețele, iar apoi sunt bine de gustat cu întreaga familie. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de chiftele de năut pentru post. Un preparat culinar simplu