Prăjitura Gerbeaux de post. Cea mai delicioasă rețetă
Publicat pe 09.04.2022 la 16:53 Actualizat pe 09.04.2022 la 16:54
Pentru că suntem siguri că în perioada postului nu mai știi ce bunătăți să mai prepari pentru tine și cei dragi, dar totodată îți dorești să îi surprinzi, noi venim cu soluția. Îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura Garbeaux. De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert și care este modul de preparare. Ține cont de pașii de mai jos și cu siguranță că te vei bucura de o masă bună alături de familia sau prietenii tăi.
- Cum se pregătește prăjitura Garbeaux de post
- Cea mai simplă și delicioasă rețetă
Momentele pe care le petrecem alături de familia sau prietenii noștri sunt cele mai importante și trebuie să le prețuim pe măsură. Este post și bineînțeles că nu mai știi ce bunătăți să mai prepari pentru tine și cei dragi. Ei bine, noi venim în ajutorul tău cu cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura Garbeaux. De ce ingredinte avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
Rețetă pentru prăjitura Garbeaux de post
Ingrediente
- 250 g margarină
- 375 g făină
- 180 g zahăr pudră
- un praf sare
- un vârf cuțit bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie
- coajă rasă de lămâie
- vanilie
Modul de preparare
Pentru început, amestecăm într-un bol 250 g margarină, 375 g făină, 180 g zahăr pudră, un praf sare, un vârf cuțit bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie, coajă rasă de lămâie și vanilie.
Lăsăm aluatul de mai sus la rece pentru aproximativ o oră, iar apoi îl împărțim în două părți egale pe care le întintem în două foi. Pe una dintre ele o punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pste care turnăm un strat de gem și nuca măcinată.
Peste prima foaie o punem pe cea de a doua și le băgăm la cuptorul preîncălzit, la un foc moderat. Pentru glazură, amestecăm într-un bol zahărul pudră cu câteva lingurițe de apă și colorant, după care o lăsăm la răcit și punem glazura pestem iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura „Sfoof”. Un desert pentru zilele de post