Prăjitura „Sfoof”. Un desert pentru zilele de post
Publicat pe 09.04.2022 la 13:15 Actualizat pe 09.04.2022 la 13:16
Momentele petrecute alături de familie și prieteni sunt cele mai importante și speciale. Este post și vrei să-o surprinzi pe cei dragi ție cu un desert delicios, dar nu mai știi ce să mai gătești? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura „Sfoof”. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește prăjitura „Sfoof”
- Cel mai delicios desert de post
Clipele pe care le petrecem alături de cei dragi nouă sunt, fără dar și poate, cele mai importante și prețioase din viața noastră. Dacă vrei să-ți surprinzi familia și prietenii cu o masă delicioasă, dar suntem în zilele de post și chiar nu mai știi ce să mai gătești, noi venim cu soluția. Îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura „Sfoof”. Care este modul de preparare, dar și de ce ingrediente avem nevoie.
Ține cont de toți pașii de mai jos și cu siguranță că vei primi laude din partea pofticioșilor. Acum este momentul să te bucuri de o masă specială în familie!
Rețetă pentru prăjitura „Sfoof”
Ingrediente
- 200 g griș
- 100 g făină
- 200 g zahăr
- 100 ml ulei
- 250 ml apă minerală
- 1 ½ linguriță praf de copt
- 50 g nuci mărunțite
- două lingurițe semințe se susan
- coajă rasă de la o portocală
Modul de preparare
Pentru început, batem apa cu zahărul până e topește, iar apoi le amestecăm cu grișul, praful de copt, făina, zahăul vanilat și coaja de portocală. Peste amestec punem zahărul și apă, după care mixăm bine și adăugăm uleiul.
Ungem o tavă, punem aluatul și o băgăm la cuptorul preîncălzit. Pe deasupra punem nuca și semnițele de susan, pe toată suprafața blatului.
Lăsăm prăjitura la copt, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40-45 de minute, până când se rumenește bine aluatul. O lăsăm să se răcească, o decorăm după bunul plac, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură zi și noapte. Desert gustos pentru zilele de post