Rețetă de desert delicios cu dovleac și cremă de brânză. Un preparat pentru toți cei dragi
Publicat pe 08.04.2022 la 09:57 Actualizat pe 08.04.2022 la 09:57
Pentru că se apropie weekend-ul și cu siguranță vrei să îți bucuri apropiații cu un preparat de-a dreptul spectaculos, ei bine, aici ai cel mai bun desert cu care o să dai pe spate orice persoană care îl va încerca. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
- Rețetă de desert delicios cu dovleac și cremă de brânză
- Un preparat pentru toți cei dragi
Rețeta de desert delicios cu dovleac și cremă de brânză este un preparat de-a dreptul delicios și foarte rapid de făcut. Dacă îți dorești să îți impresionezi prietenii și pe cei dragi, aici este cea mai bună rețetă cu care îi vei da pe spate.
Ingrediente
1 praf ghimbir uscat
3 prafuri scorțișoară
400 g piure de dovleac
2 pachete budincă de vanilie instant
2 1/2 cești lapte
3 cești frișcă
1 ceașcă zahăr pudră
250 g cremă de brânza
3/4 ceașcă nuci, eventual caramelizate
1/2 ceașcă unt moale
1 ceașcă făina
1 praf ienibahar
1 praf nucșoară
Mod de preparare
Pentru primul strat
Amestecă făina, untul şi o jumătate ceaşcă de nuci. ând s-a omogenizat, presează blatul sfărâmicios într-o tavă unsă şi coace 15 minute la foc mediu (180 grade). Lasă blatul să se răcească.
Pentru al doilea strat, de brânză
Amestecă crema de brânză cu zahărul pudră într-un blender sau cu mixerul şi adaugă încet, cu o lingură, o ceaşcă de frişcă bătută bine. Întinde crema spumoasă de brânză peste blatul răcit şi dă deoparte.
Pentru stratul al treilea, de dovleac
Amestecă laptele, praful de budincă, piureul de dovleac, scorţişoara, ghimbirul uscat, ienibaharul şi nucşoara cu 1 ceaşcă de frişcă bătută bine. Întinde crema spumoasă de dovleac aromat peste stratul de cremă de brânză.
Pentru topping
Întinde restul de frişcă peste stratul de dovleac aromat şi presară nuci deasupra. Dă la frigider cel puţin trei ore înainte de servirea desertului delicios cu dovleac şi cremă de brânză.
După ce ați parcurs aceși pași simpli, desertul este gata și poate fi servit împreună cu familia și cei dragi. Poftă bună!
Citește și: Prăjitură aromată de post. O rețetă delicioasă