Rețetă de băscuțe cu iaurt și gem. Un desert pe placul tuturor
Publicat pe 02.04.2022 la 14:39 Actualizat pe 02.04.2022 la 14:39
Rețeta de băscuțe cu iaurt și gem este un preparat rapid simplu și ușor, iar dacă nu îți dorești să stai foarte mult timp în bucătărie este cra mai bună alegere. Desertul este pe placul tuturor și cu siguranță îți vei dori să îl servești alături de familie și prieteni. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a le prepara!
- Rețetă de băscuțe cu iaurt și gem
- Un desert pe placul tuturor
Dacă îți dorești un desert pe cinste, rețeta de băscuțe cu iaurt și gem este un preparat excelent care cu siguranță îți va plăcea și nu te vei mai sătura de el. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a le prepara!
Ingrediente
500 g făină
60 g zahăr
80 g unt
2 gălbenuşuri
1 cub de drojdie
250 ml lapte
1 ou pentru uns
Pentru umplutura de iaurt
250 g iaurt
80 g stafide
1 ou
1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutura de gem
200 g gem
coajă de portocale, rom, migdale
Mod de preparare
Se amestecă 100 ml de lapte călduţ cu o linguriţă de zahăr şi cu drojdia de bere şi se lasă într-un loc cald, la dospit, 30 de minute.
Se cerne făina într-un castron, se adaugă drojdia crescută, zahărul rămas dizolvat în restul de lapte călduţ, gălbenuşurile bătute cu sare şi untul înmuiat. Se frământă până se obţine un aluat omogen, care se acoperă şi se lasă într-un loc cald, la dospit.
Aluatul crescut se întinde într-o foaie subţire de 1 cm şi se taie în forme rotunde, folosind un pahar sau o cană.
Se lasă să crească un sfert de oră, după care se face câte o adâncitură în mijloc, care se umple cu compoziţia de iaurt sau de gem. Se ung cu ou şi se coc în cuptorul încins, circa 30 de minute. După ce ați urmat acești pași, desertul este gata și poate fi servit.
Citește și: Rețetă ciocolată de casă, de post! Cel mai bun desert din toate timpurile