Prăjitură în 10 minute fără coacere. Cea mai simplă rețetă de dulce
Publicat pe 03.11.2021 la 11:40 Actualizat pe 03.11.2021 la 11:40
Trebuie să recunoaștem că prăjiturile de casă sunt mereu cele mai gustoase, însă de foarte multe ori, ingredientele și modul de preparea al acestora, însă mai ales, timpul petrecut în bucătărie pentru realizarea deserturilor dau mari bătăi de cap gospodinelor. Cu toate acestea, atunci când suntem pe grabă și ne dorim să mâncăm ceva dulce cât mai repede, în acest caz, există o rețetă de prăjitură fără coacere, aceasta fiind gata în nici mai mult, nici mai puțin de zece minute.
- Prăjitură fără coacere gata în zece minute
- Rețetă de prăjitură fără coacere cu ciocolată și frișcă
Rețetă de prăjitură gata în 10 minute fără coacere
Cea mai des întâlnită prăitură fără coacere, pe care gospodinele o au mereu în meniul zilnic este, fără doar și poate, prăjitura cu ciocolată și frișcă. Ingredientele pe care le conține această rețetă sunt la îndemâna oricui, iar modul de preparare este simplu și rapid.
Ingrediente
-biscuiți simpli
-150 g făină
-250 g unt
-150 g zahăr
-100 g ciocolată amăruie
-50 g cacao
-1 linguriță extract de vanilie
-200 ml lapte
-1 lingură miere
-250 ml frișcă lichidă
Mod de preparare
Pentru început, se va începe cu prepararea cremei, iar pentru asta se va pune făina într-o cratiță și se va adăuga caco și zahăr. Se amesteca bine, iar treptat se adaugă lapte. Cratița se va pune la foc mediu și se lasă până când amestecul va căpăta o consistență de budincă, apoi se va reduce flacăra aragazului și se va adăuga ciocolata.
Se amestecă până când ciocolata se va topi, după care se va adăuga untul care trebuie să fie la temperatura camerei, apoi se va amesteca până se va topi. Cratița se ia de pe foc, apoi se va adăuga extractul de vanilie. După ce crema este gata, laptele se va adăuga într-un bol încăpător și se va adăuga mierea. După ce se amestecă bine, amestecul se va băga la cuptorul cu microunde timp de 15-20 de secunde.
Pregătim o tavă mare, în care se va pune folie alimentară. După aceea, biscuiții se vor trece prin laptele aromat și apoi se vor pune în tavă. Stratul de biscuți se acoperă cu 2-3 polonice de cremă caldă. În cazul celui de-al doilea strat de biscuți, procesul este asemănător, mai precis, biscuiții se vor trece prin același lapte aromat, însă de această dată, peste strat se va adăuga budinca, cam 2-3 polonice.
Procesul se repetă până la la stratul cinci, apoi, ultimul strat va fi acoperit de frișcă. După ce am realizat toți pașii, tava cu prăjitura se va pune la frigider timp de șase ore.
Câte calorii are prăjitura
Pentru că această prăjitură cu ciocolată și frișcă conține multe ingrediente dulci, ei bine, este de precizat că în cantități mici acest desert nu îngrașă foarte mult. Mai precis, prăjitura are un total de 427 de calorii pe o porție de 35 de grame. Astfel, consumată cu limită, gustarea nu va afecta în niciun fel silueta.
Citește și: Prajitura Bounty fară coacere - rețetă simplă pentru toată familia