Prăjitura Millefeuille. Rețetă delicioasă pentru oamenii dragi
Publicat pe 21.02.2022 la 23:37 Actualizat pe 21.02.2022 la 23:38
Cu toții ne dorim să petrecem clipe de vis în compania persoanei iubite. Dacă vrei să-ți surprinzi partenerul de viață cu un desert delicios, dar totuși destul de simplu de preparat, noi venim cu soluția. Îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura Millefeuille.
- Cum se pregătește prăjitura Millefeuille
- Cel mai delicios desert
Dacă vrei să-ți surprinzi partenerul cu un desert simplu, dar delicios, noi îți prezentăm cea mai rapidă rețetă pentru prăjitura Millefeuille.
Rețetă pentru prăjitura Millefeuille
Ingrediente
500 g aluat de foietaj
Ingrediente pentru cremă
- 50 g amidon
- 5 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 15 ml esență de vanilie
- 500 ml lapte
- 500 ml smântână
Ingrediente glazură
- 100 ml smântână lichidă pentru frișcă
- 170 g ciocolată albă
- 30 g ciocolată neagră
Modul de preparare
Pentru început întindem foile de aluat și le înțepăm cu o furculiță, după care le băgăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 10 minute.
Într-o cratiță punem esența de vanilie și laptele, după care le punem la fiert, la foc mic. Într-un castron amestecăm zahărul cu gălbenușurile, iar apoi adăugăm și amidonul, după care punem și laptele.
Lăsăm crema la fiert la foc mic și amestecăm încontinuu. O lăsăm la răcit, după care o băgăm la frigider. Punem peste prima foaie crema, iar peste a doua la fel și continuăm la fel. Pentru glazură încălzim smântâna, adăugăm ciocolată și amestecăm bine.
Glazura o punem peste ultima foaie, iar apoi este gata de servit (rece). Poftă bună!
Citește și: Prăjitura Rigo Jancsi. Cea mai simplă rețetă pentru întreaga familie