Rețetă de tort Mușuroi. Un desert perfect pentru un început de săptămână
Publicat pe 21.02.2022 la 18:48 Actualizat pe 21.02.2022 la 18:48
Dacă îți dorești să începi săptămâna cu un desert pe cinste, aici ai cel mai gustos preparat de care te vei bucura împreună cu întreaga familie. Rețeta de tort Mușuroi îți va pune capac și îți vei dori să o prepari mult mai des, după această încercare. Iată care sunt ingredientele pentru desertul perfect!
6 linguri zahăr
6 linguri făină
1 plic zahăr vanilat
1 praf sare
hârtie pentru copt
150 g zahăr
75 ml apă
zeama de la o portocală
coajă de portocală
3-4 linguri cafea instant
500 g cremă de brânză
4 gălbenușuri
125 g zahăr pudră
2-3 lingurite whisky
3-4 linguri cacao
Mod de preparare
Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie și zahărul vanilat, gălbenușurile frecate cu un praf de sare și, la sfârșit, făina cernută. Se amestecă ușor și apoi compoziţia se toarnă în tava de tort cu hârtia pentru copt pusă pe ea.
Se bagă în cuptor, iar focul va fi potrivit. Se topește zahărul într-un ibric, se adaugă apa și coaja de portocală. Se dă în clocot și apoi se adaugă cafeaua instant și sucul de portocale. Se lasă să se răcească. Separat, se freacă gălbenușurile cu zahărul pudră, se adaugă whisky și crema de brânză.
Se taie baza blatului, apoi se taie fâșii inegale. Baza se însiropează, se pune cremă și se formează mușuroiul din cremă și fâșiile însiropate. Se acoperă cu cremă și cacao. După ce ați parcurs acești pași foarte simpli, desertul este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitură imperială. Rețeta unui desert delicios, dar mai sofisticat