Rețetă de gogoși cu dovlecei la cuptor. Un desert simplu și rapid
Publicat pe 20.02.2022 la 23:20 Actualizat pe 20.02.2022 la 23:20
Pentru că este weekend și cu toții vrem să ne delectăm cu un desert pe cinste, aici avem cea mai ușoară și simplă rețetă. Gogoșile cu dovlecei la cuptor sunt un preparat simplu și rapid pe care îl poți servi împreună cu întreaga familie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a le obține!
1 ceașcă zahăr
1/2 ceașcă ulei
2 lingurițe esență vanilie
1 ceașcă dovlecel ras fin
1 lingură coajă de portocală rasă
2 cești faină
2 lingurițe praf de copt
1/2 lingurițe bicarbonat de sodiu
1 praf sare
2 prafuri scorțișoară
1 praf nucșoară
Pentru glazură
1/2 ceașcă frișcă lichidă grasă rece
100 g ciocolată
1 lingură amidon
1 praf sare
1 ceașcă fistic, fulgi ciocolată, bomboane cip
Mod de preparare
Amestecă într-un castron ouăle cu mixerul, până devin pufoase, apoi adaugă treptat zahărul, uleiul, esenţa de vanilie, dovleceii raşi şi coaja de portocale. Într-un alt castron amestecă făina cernută, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea şi condimentele.
Amestecă încet prafurile cu compoziţia umedă, până la omogenizare. Toarnă compoziţia în forme rotunde antiaderente, astfel încât aluatul să nu depăşească jumătatea vasului.
Dă la cuptor 10-11 minute, la foc mediu, până ce gogoşile cu dovlecel trec testul scobitorii. Lasă gogoşile la răcit, repetă până termini aluatul, în funcţie de dimensiunile formelor. Prepară glazura de ciocolată: pune într-un vas mic frişca lichidă, ciocolata, amidonul şi sarea şi fierbe la foc mic. Când ciocolata s-a topit integral, amestecă bine şi dă deoparte pentru 15 minute.
Toarnă sosul de ciocolată peste gogoşile cu dovlecei şi presară topping-uri în stil american, sau consumă după ce s-au răcit. După ce ați parcurs toți pașii sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă "prăjitura nebună". Se prepară fără ouă, lapte sau unt