Gogoși de post cu bicarbonat, rețeta perfectă pentru weekend-urile din post
Publicat pe 15.04.2021 la 21:07 Actualizat pe 15.04.2021 la 22:12
Fie că ești mic sau mare, gogoșile vor rămâne întotdeauna cel mai delicios dulce indiferent de perioada în care ne aflăm. Ei bine, cum majoritatea dulciurilor sunt interzise în post, vă prezentăm astăzi rețeta de gogoși de post cu bicarbonat, perfectă pentru weekend-uri. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar mai ales, cum le prepari pentru a ieși cu adevărat delicioase.
- Ce rol are bicarbonatul în rețeta de gogoși de post?
- Trucurile gospodinelor pentru gogoși de post pufoase cu bicarbonat.
Mai este puțin și se termină Postul Paștelui, însă pofta de dulce este tot mai mare pe zi ce trece. Cum majoritatea produselor care ne plac atât de mult sunt interzise în această perioadă, deoarece conțin lapte și ouă, sărim în ajutorul tuturor gospodinelor și vă prezentăm astăzi cea mai simplă și rapidă rețetă de gogoși de post cu bicarbonat, perfectă pentru weekend-urile în care ai poftă de ceva proaspăt și dulce.
Rețetă de gogoși de post cu bicarbonat
Începem prin a vă spune că pentru această rețetă nu aveți nevoie de multe ingrediente. Drept urmare, iată ce trebuie să aveți în bucătărie pentru gogoși de post cu bicarbonat:
Ingrediente
- 200 g margarină
- 240 ml lapte de soia
- 3 linguri ulei
- 550 g faină
- 300 g zahăr
- 1 lingură praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- un praf sare
Mod de preparare
Cât despre modul de preparare, simplu ca ”bună ziua”. Se ia o cratiță în care se topește margarina cu uleiul și laptele de soia, iar separat se combină făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și praful de sare. Mai apoi, se toarnă toate ingredientele lichide în cele uscate și se amestecă bine, bine, până când se va obține un aluat ușor lipicios.
Imediat după, se ia câte o lingură, două, de compoziție, se întinde aluatul ușor cu cu degetele pe un fund dat bine cu făină și se pune o linguriță de gem sau dulceață în mijloc, după preferințe. Mai apoi se strâng marginile aluatului în jurul compoziției și se lipesc bine. Gogoșile se prăjesc n baie de ulei timp de câteva secunde, pe fiecare parte, până când prind o culoare ușor aurie. Se scot pe un șervețel, pentru a absorbi uleiul, se dau cu zahăr pudră și se servesc.
Ce rol are bicarbonatul în rețeta de gogoși de post
Cât despre rolul pe care îl joacă bicarbonatul de sodiu în rețeta de gogoși de post, acesta poate înlocui fără nicio problemă praful de coptă, deoarece ajută la creșterea aluatului.
Trucurile gospodinelor pentru gogoși de post pufoase cu bicarbonat
Pentru ca aluatul de gogoși de post să fie pufos, folosește toate ingredientele la aceeași temperatură, dar mai ales, în aceleași cantități.
Citește și: Cum faci gogoși de post fără drojdie. Rețetă simplă de gogoși pentru toată familia