Prăjitura “Parfum de toamnă”. O rețetă aromată
Publicat pe 20.05.2022 la 23:50 Actualizat pe 20.05.2022 la 23:50
Prăjitura ‘’Parfum de toamnă’’ este un preparat extrem de delicios și aromat. Este un desert răcoritor și tradițional care se prepară foarte simplu. Ingredientele se găsesc oriunde, iar combinația de cremă și fructe este una nemaipomenit de bună.
- Prăjitura ''Parfum de toamnă'' este un desert aromat și extraordinar de bun
- Cum se prepară această rețetă
Rețeta prăjitura ‘’Parfum de toamnă’’ este una tradițională și deloc tradițională, iar asta o face cu atât mai bună. Vei impresiona pe toți cei care o gustă și cu siguranță îți vor cere rețeta. Iată cum se prepară și care sunt ingredientele necesare.
Ingrediente
Pentru foi
400g făină
250g margarină
1 lingură zahăr
1 ou
1 praf de sare
1 pliculeț zahăr vanilat
3 linguri apă rece
1 lingură oțet
Pentru umplutură
500g mere rase
500g pere rase
200g biscuiți cacao
50g margarină
1-2 linguri de griș
1 lingură scorțișoară
4 linguri zahăr
2 linguri zahăr pudră
2-3 cuișoare
10 prune
10 piersici
Mod de preparare
Umplutura
Merele și perele rase le amesteci împreună cu margarina și zahărul, până se înmoaie. Dacă trebuie, adaugi 1-2 linguri de griș. La urmă presari scorțișoara. Dai la rece.
Foile
Freci bine făina cu margarina, pui apa, oțetul, oul, sarea, zahărul, zahărul vanilat și frămânți un aluat pe care-l lași la rece 30 de minute. Între timp, speli prunele și piersicile și le tai sferturi. Împarți aluatul în două, așezi o foaie în tavă, peste care pui jumătate din amestecul de mere. Peste ele aranjezi un rând de biscuiți, apoi sferturile de prune și piersici intercalate. Acoperi din nou cu biscuiți, pui restul de mere și întinzi cea de-a doua foaie peste umplutura de mere. Înțepi foaia cu o furculiță, din loc în loc. Coci aproximativ 45 de minute. Macini 2 linguri zahăr cu 2-3 cuișoare, pe care le presari peste prăjitura călduță. Nu o porționezi decât după ce s-a răcit bine, cu un cuțit foarte bine ascuțit. Poftă bună!