Prăjitura perfectă pentru masa de Crăciun. Este delicioasă și se prepară după o rețetă simplă
Publicat pe 11.12.2022 la 10:39 Actualizat pe 11.12.2022 la 10:40
De pe masa de Crăciun nu pot să lipsească anumite preparate tradiționale, cum sunt sarmalele, felurile de mâncare din carne de porc sau cozonacii, dar fără o prăjitură delicioasă făcută în casă prânzul în familie nu e complet. Încearcă sugestia noastră perfectă pentru masa festivă!
- Rețetă de prăjitură pentru Crăciun
- Ce desert îți completează perfect meniul de sărbătoare
După ce mănânci tobă, sarmale și salată boeuf, vine momentul pentru ceva dulce la masa de Crăciun, iar cea mai bună variantă sunt prăjiturile făcute în casă. Sunt foarte multe variante care pot fi pe placul familiei tale, dar cu siguranță este o idee excelentă ca desertul să conțină ciocolată.
Negresa glazurată cu ciocolată amăruie, prăjitura perfectă pentru masa de Crăciun
Astfel, o negresă glazurată cu ciocolată amăruie este perfectă pentru masa de Crăciun alături de cei dragi. Cu greu să găsești o persoană căreia să-i nu-i placă acest desert delicios.
Ingrediente
250 g Făina Superioară 000
250 ml lapte
200 zahăr
50 g cacao
100 g unt topit
5 g praf de copt
2 pliculețe zahăr vanilat
3 ouă
sare
Glazura negresei
50 g ciocolată amăruie
100 ml smântână dulce
200 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare
Într-un bol încăpător, amestecă toate ingredientele uscate: făina Superioară 000, zahărul, praful de copt, zahărul vanilat, un praf de sare și cacaua. Încorporează-le bine.
Într-un vas separat, amestecă laptele, ouăle și untul topit. Omogenizează foarte bine compoziția, apoi toarn-o peste amestecul din bol, amestecând constant. Continuă să amesteci cu o lingură mare până când obții o cremă consistentă și fină.
Într-o tavă tapetată cu puțin ulei și foaie de copt se toarnă întreaga compoziție și se uniformizează. Poți folosi de un cuțit pentru a nivela compoziția.
Încălzește cuptorul la 150 de grade Celsius și lasă prăjitura să se rumenească frumos, timp de aproximativ 45 de minute. Verific-o din când în când și asigură-te că se rumenește uniform. Când este gata, scoate-o din cuptor și las-o să se răcorească. Până când se răcește, poți să prepari glazura.
Într-o crăticioară, topește bucățelele de ciocolată împreună cu smântâna dulce, amestecând continuu pentru a nu se arde și a nu da în clocot. Lasă glazura la răcit preț de câteva minute, dar nu până se răcește complet.
Toarnă glazura peste prăjitură și nivelează cu o spatulă, astfel încât să acoperi toată suprafața. Apoi, trebuie să aștepți aproximativ o oră înainte să o tai, ca glazura să aibă timp să se așeze..
Citește și: Românii au cea mai ieftină masă de Crăciun din Europa. Ce țară se află în topul celor mai scumpe preparate