Prăjitura Pițigoi! Cel mai rapid desert pentru zilele de weekend
Publicat pe 19.02.2022 la 13:21 Actualizat pe 19.02.2022 la 13:21
Este weekend și cu siguranță ai vrea să îți răsfeți papilele gustative cun un desert bun în timp ce vizionezi un film alături de cei dragi! Ei bine însă, înainte de a te așeza în fața televizorului, treci mai întâi prin bucătărie și fă-ți chiar tu o prăjitură, care nu durează mai mult de 30 de minute. Încearcă rețeta prăjiturii Pițigoi!
- Cel mai rapid desert
- Prăjitura Pițigoi, simplă și gustoasă
Cu toatele știm că weekend-ul nu este despre petrecut timpul în bucătărie, ci despre liniște și relaxare, însă ce spui să nu mergi la supermarket pentru a-ți cumpăra dulciuri și să îți prepari prorpiul desert în doar câteva minute?
Prăjitura Pițigoi! Cel mai rapid desert pentru zilele de weekend
Da, cu siguranță te-am convins, așa că îți spunem încă de pe acum că nu vei regreta absolut deloc această alegere, cu atât mai puțin acest desert pe care ți-l prezentăm. Iată de ce ingrediente ai nevoie și surprinde-ți familia cu prăjitura Pițigoi, făcută chiar de tine!
Ingrediente:
- 400 g făină
- 200 g margarină
- 250 g zahăr pudra
- 6 ouă
- 1/2 linguriță de bicarbonat
- 1/2 lămâie
- 6 linguri marmeladă
Mod de preparare:
Se prepară mai ușor decât ai crede, așa că hai la treabă! Prima dată, amestecăm făina cu margarina, adăugăm 100 g zahăr, bicarbonatul și cele 6 gălbenușuri. Se împachetează alatul în folie alimentară și se lasă la rece timp de aproximativ 30 minute.
După acest interval de timp, din aluat se întinde o foaie, se așează într-o tavă unsă cu margarină sau cu foaie de copt specială și se dă la cuptorul preîncălzit timp de maxim 40 minute.
Când este gata, se scoate din cuptor și întindem deasupra un strat de marmeladă, apoi cele 6 albușuri bătute spumă cu 150 g zahăr și zeamă de la 1/2 lămâie. Se lasă din nou la cuptor până se întărește albusul, aproximativ 15 minute.
La final, se scoate din cuptor, se lasă câteva minuete și se taie cu un cuțit înmuiat în apă rece. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Prăjitura Baba cu rom. Rețetă simplă și delicioasă