Prăjitura ”Revani” cu mac și frișcă. O rețetă pe care trebuie să o încerci
Publicat pe 05.06.2022 la 16:53 Actualizat pe 05.06.2022 la 16:53
Momentele pe care le petrecem alături de familie sau prietenii noștri sunt, fără doar și poate, cele mai importante și trebuie să le prețuim pe măsură. Vrei să îi surprinzi, dar nu mai știi cum? Ei bine, noi venim în ajutorul tău cu cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura ”Revani” cu mac și frișcă. De ce ingredinte avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește prăjitura ”Revani” cu mac și frișcă
- De ce ingrediente avem nevoie
Îți dorești să pregătești un desert delicios pentru tine și familia ta, dar totodată te-ai săturat de stat prea mult timp prin bucătărie? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura ”Revani” cu mac și frișcă. Iată de ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos și bucură-te alături de cei dragi ție de cele mai frumoase momente.
Rețetă pentru prăjitura „Revani”
Ingrediente
- două gălbenușuri
- patru albușuri
- trei linguri zahăr
- 1/2 linguriță praf copt
- două linguri amidon
- două linguri făină
- două linguri ulei
- 150 ml smântână
- 100 frișcă
- un vârf cuțit de sare
- o lingură mac
Modul de preparare
Pentru început, într-un bol amestecăm albușurile cu un vârf de cuțit de sare. Adăugăm zahărul cu praful de copt și amestecăm bine până copoziția devine omogenă.
Punem peste făina și midonul, gălbenușurile și amestecămm ușor. La final, adăugăm uleiul și macul. Întreaga compoziție o punem în vasul unui aparat de bucătărie uns cu unt.
Lăsăm prăjitura la 150 de grade, pentru 45 de minute. În ultimele cinci minute învârtim blatul de pe o prte pe alt. Scoatem prăjitura și o tăiem în două. Se lasă la răcit, întindem trei linguri de frișcă pe primul blat și repetăm procesul. Decorăm după bunul plac, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură răsturnată cu mure și lămâie. Un desert pentru o masă specială