Prajitura Zserbo. Un desert delicios pentru Paște
Publicat pe 14.04.2022 la 23:56 Actualizat pe 14.04.2022 la 23:56
Paștele se apropie, iar toate femeile din țara noastră pregătesc cele mai bune delicatese pentru masa în familie. Dacă nu mai știi ce să mai gătești, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă pentru prăjitura Zserbo. De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește prăjitura Zserbo
- Cel mai delicios desert pentru Paște
Momentele petrecute alături de prieteni și familie sunt cele mai importante și trebuie să le prețuim de fiecare dată, cu atât mai mult de sărbători. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi ție cu o masă de Paște bogată cu delicatese, noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura Zserbo. De ce ingrediente avem nevoie.
Rețetă pentru prăjitura Zserbo
Ingrediente pentru blat
- 500 g făină
- 100 g zahăr
- 300 g margarină
- 100 ml lapte
- 20 g drojdie proaspată
- două galbenușuri de ou
- două vârfuri de cuțit bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- un borcan gem de caise
- 300 g nucă măcinată
- 200 g zahăr
- coajă răzuită de la o lămâie
Ingrediente pentru glazură
- un ou
- 3 linguri zahăr pudră
- două linguri cacao
- 50 g unt
Modul de preparare
Într-un bol amestecăm făina, zahărul și untura, iar apoi adăugăm gălbenușurile, bicarbonatul, un praf de sare și drojdia dizolvată în laptele cald. Împărțim aluatul în cinci părți egale. Amestecăm oaja de lămâie răzuită cu nuca măcinată și zahărul.
Ungem o foaie cu gem de caise și nucă, iar la fel facem și cu celelalte. Le lăsăm în tavă pentru o oră. Punem tava la cuptor după ce a trecut timpul, la foc mic, până se rumenește.
Deasupra punem și glazura. Într-un bol punem trei linguri de zahăr pudră și două linguri de cacao. Amestecăm compoziția și o punem, ferbinte, peste prăjitură, o lăsăm la răcit, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitură cu cremă de prune și vanilie. O rețetă perfectă pentru masa de Paște