Prăjitură cu cremă de prune și vanilie. O rețetă perfectă pentru masa de Paște
Publicat pe 14.04.2022 la 21:19 Actualizat pe 14.04.2022 la 21:21
Vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu o masă de Paște deosebită, dar nu mai ai idei? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura cu cremă de prune și vanilie. De ce ingrediiente avem nevoie pentru acest desert.
- Cum se pregătește prăjitura cu cremă de prune și vanilie
- De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert
Paștele se apropie cu pași repezi, iar gosponiele fac pregătiri intense pentru masa în familie. Noi îți prezentăm un desert delicios pentru cei dragi pe care îl poți încerca de sărbători. Iată cea mai simplă rețetă pentru prăjitura cu cremă de prune și vanilie. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
Rețetă pentru prăjitura cu cremă de prune și vanilie
Ingrediente pentru foi
- 400 g făină
- un praf de sare
- un praf de copt
- 200 g unt
- două gălbenușuri
- două linguri mari smântână grasime 20%
Ingrediente pentru crema de vanilie
- 3 gălbenușuri
- două linguri zahăr
- două linguri cu varf de făina
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 300 ml lapte
- 150 g unt
- 150 g zahăr pudră
Ingrediente pentru crema de prune
- 600 g prune fără sâmburi
- 100 ml apă
- 100 g zahăr
- sucul de la o jumătate de lamaie
- un plic și jumătate budincă de vanilie
- o linguriță scorțișoară măcinată
Ingrediente pentru glazura de ciocolată
- 100 g ciocolată
- 1-2 linguri frișcă lichida
- 1/2 lingura ulei
Modul de preparare
Punem ingredientele pentru foi și le amestecăm bine. Frământăm aluatul până se omogenizează. Punem foile la rece pentru 30 de minute, iar după ce îl împrățim în 3 le băgăm la cuptor, una câte una. Folosim o tavă și le băgăm în cuptorul încins la 180 de grade, pentru 10 minute.
Într-un bol ametecăm ingredientele penntru crema de vanilie, le lăsăm la răcit, iar apoi le împărțim în două. Pentru crema de prune tăiem fructele în bucățele mici. Le fierbem într-o cratiță alături de sucul de lămâie și apă. Amestecăm într-un mixer prunele pentru 15 minute, Dizolvăm budinca în apă rece și o punem peste prune alături de scorțișoară.
Peste una dintre foile coapte, în cuptor, punem crema de prune și o acoperim cu cealaltă foaie. O lăsăm la rece pentru cel puțin 12 ore. Ciocolată o răzuim alături de untul topit și frișca. Adăugăm și ulei după ce este ciocolata topită, o punem peste prăjitura cu nuci, dacă dorim, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitură răsturnată cu ananas. Rețetă simplă pentru un desert special