Prepararea baițului pentru carne de porc. Ce trebuie să știi ca să faci cea mai gustoasă și fragedă friptură
Publicat pe 22.12.2021 la 18:04 Actualizat pe 22.12.2021 la 18:13
Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar pe mesele gospodinelor este o adevărată parada a bunătăților. Preparatele din carne de porc pot beneficia întotdeauna de o marinată bună, dar și un gust delicios. Iată care sunt pașii pentru a găti un preparat simplu de Crăciun!
- Cum să prepari baițul pentru carnea de porc
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Ce este baițul sau marinata și ce efect are asupra fripturii de porc
Baițul este rețeta care cuprinde mai multe condimente pentru carnea de porc, iar aceasta prinde cu totul alt gust după ce este lăsată la marinat în acest amestec. Baițul ajută la frăgezirea cărnii și la a fi cât mai suculentă atunci când este pusă pe masa de Crăciun.
Prepararea baițului pentru carne de porc
Gospodinele se pregătesc pentru masa de Crăciun, iar printre preparatele alese în aceste zile importante se numără și friptura de porc. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Ingrediente
- ¼ cană ulei de măsline
- 1/3 cană de muștar de Dijon
- ¼ cană de oțet de vin alb
- ¼ cană de oțet de vin alb
- o lingură de dafin uscat
- o lingura de salvie uscată
- o linguriță de sare
- ½ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- un cățel de usturoi zdrobit
Mod de preparare
Se amestecă muștarul cu oțetul de vin. Se adaugă usturoiul curățat și zdrobit, salvia, sarea și piperul negru proaspăt măcinat. Se amestecă bine ingredientele adăugând ușor uleiul. Se poate folosi imediat sau se poate păstra în frigider.
Alte trucuri pentru o friptură de porc foarte fragedă
Ingrediente
- 125 ml vin roșu sec (1/2 cană)
- 2 lingurițe de muștar dulce
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 1/2 linguriță cimbru uscat
Mod de preparare
Pentru baițul pentru friptura de porc cu vin roșu va trebui să amestecați cimbrul cu usturoiul zdrobit împreună cu muștarul.
Vinul se va adăuga treptat pentru a se evita formarea cocoloașelor, după care se pune peste carne și se va lăsa peste noapte la frigider.
Ce garnituri se pot servi la friptura de porc
Piureul de cartofi, mămăliguța, cartofii prăjiți sau pilaful sunt garniturile gustoase pentru a completa felul principal pe care îl pun pe masa de Crăciun gospodinele.
Citește și: Cea mai buna rețetă de pomana porcului la ceaun. Trucuri utile pentru gospodine