Rețeta bunicii de tartă cu mere. Desertul tradițional care îți amintește de copilărie

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 17.05.2025 la 15:24
Actualizat pe 17.05.2025 la 15:24
Tarta cu mere este, fără îndoială, desertul care ne amintește tuturor de copilărie. Mirosul de aluat copt și umplutura și aromată de măr te duc înapoi în anii copilăriei. Dacă vrei să reproduci identic acest desert nostalgic, iată rețeta bunciii de tartă cu mere.

Rețetă delicioasă de tartă cu mere.
Profimedia
- Rețetă delicioasă de tartă cu mere
- De ce ingrediente ai nevoie
Rețetele bunicilor sunt cele care te ajută să gătești cele mai delicioase deserturi. Nimic nu se compară cu aroma și textura dulciurilor pregătite după secretele lor, iar acest lucru se aplică și în cazul tartei cu mere.
Rețeta bunicii de tartă cu mere delicioasă
Această rețetă se gătește foarte repede, ai nevoie de câteva ingrediente și mici secrete care te ajută să obții un preparat delicios. Tarta cu mere este un desert delicios, pe care, dacă îl gătești cu ingredientele potrivite, este o adevărată delicatesă. Rețeta bunicii este cea mai potrivită pentru a pregăti acest desert savuros.
Ingrediente
- 2 căni cu piure de mere
- 1 cană de zahăr brun
- un sfert de cană de margarină
- 2 ouă mari
- 2 căni făină
- 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță scorțișoară
- o jumătate linguriță allspice
- o jumătate linguriță nucșoară
- un sfert de linguriță cuișoare măcinate
- un sfert de linguriță sare
- 1 cană de nuci tocate grosier
- 1 cană de curmale și stafide tocate
- 100 de grame de cremă de brânză
- 1 lingură de unt
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 1 cană zahăr pudră
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Se pune piureul de miere într-o cratiță și se adaugă margarina. Se amestecă până se topește margarina în întregime și compoziția se omogenizează.
Într-uin vas separat se bat ouăle cu zahărul brun. Separat se cern ingredientele uscate, apoi într-un bol mare și încăpător se amestecă compoziția de piure de mere, ouăle cu zahărul și ingredientele uscate până se omogenizează. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se toarnă compoziția. Se coace timp de 45 de minute.
Între timp se pregătește glazura. Se amestecă cremă de brănză, unt, extractul de vanilie și zahărul pudră. Aluatul copt se scoate din cuptor și se lasă la răcit, apoi se adaugă glazura pe deasupra.
Citește și: Rețetă de tartă cu mere și pere. Cum gătești cel mai aromat desert, potrivit pentru zilele reci de toamnă