Rețeta cârnaților de Pleșcoi. Secretele pentru un preparat delicios
Publicat pe 25.10.2022 la 12:53 Actualizat pe 25.10.2022 la 12:53
Cârnații de Pleșcoi au devenit un adevărat brand al României. Ei sunt celebri în toată țara și sunt extrem de gustoși după cum toată lumea știe deja. Acești cârnați sunt cunoscuți și peste hotare, nu doar în România. Rețeta este una secretă, nedezvăluită, însă chiar și așa, poți prepara acasă cârnații de Pleșcoi celebri. Ca să ai parte de un gust cât mai autentic trebuie să ții cont de anumite secrete. Iată care este rețeta cârnaților de Pleșcoi.
- Cârnați de Pleșcoi
- Ingrediente și mod de preparare
Poate te gândești că este destul de complicat să prepari acasă cârnații de Pleșcoi. Ei bine, află că lucrurile nu stau chiar așa. Ai nevoie doar de ingredientele potrivite și trebuie să ții cont de anumite reguli. Regula de bază este în rpivința cărnii. În general se folosește carne de oaie. Dacă dorești poți să amesteci cu caren de vită, dar de preferat ar fi doar de oaie. O altă regulă de bază este în ceea ce privește cantitățile. Trebuie să fi foarte atent la cantități, pentru că dai greș la acest capitol, riști să nu ai parte de gustul rețetei oroginale. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară.
Ingrediente
1 kg carne de oaie (de preferat oulpă)
400 g carne vită (dacă alegi să folosești)
mațe de oaie bine curățate
o linguriță ardei iute tocat
o lingură cimbru
o lingură sare
Mod de preparare
Se spală carnea și se toacă foarte mărunt. Se amestecă apoi cu condimentele. După ce se amestecă bine, se lasă la ''odihnit''. După asta se poate adăuga puțină apă pentru a fi amestecul mai omogen. Se umple mațele cu compoziția obținută și trebuie să răsuciți cârnații la fiecare 10-15 cm și înțepați din loc în loc. Cârnații se lasă la uscat timp de 2-3 zile într-un loc răcoros și bine aerisit. Mai poi, aceltia se pun la afumat timp de câteva ore, dar nu mai mult de 10. Temperatura din afumătoare nu trebuie să depălească 30 de grade.