Rețeta clasică de Albă ca Zăpada. Desertul delicios și rapid pentru mesele festive
Publicat pe 20.12.2022 la 13:23 Actualizat pe 20.12.2022 la 13:23
Dacă vrei să pregătești un desert delicios pentru mesele festive, noi îți prezentăm rețeta clasică de prăjitura Albă ca Zăpada care se prepară ușor și are un gust delicios. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi și de ce ingrediente ai nevoie!
- Prăjitură Albă ca Zăpada
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Prăjitura Albă ca Zăpada este ușor de realizat și ai nevoie de doar câteva ingrediente. Desertul nu lipsește de pe mesele de Crăciun, și este pe placul tuturor, iar gospodinele împărtășesc secretele pentru a avea un gust delicios. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Prăjitură Albă ca Zăpada
Ingrediente:
Pentru cremă:
- 4 galbenusuri
- puțină sare
- 350 g zahar tos
- 50 g amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
- 500 ml lapte rece
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- sucul stors de la 2 lamai
- 350 g unt cu min 80% grasime, moale, la temperatura camerei
Pentru foi:
- 800 g faina
- 2 oua intregi
- 200 g unt cu min. 80% grasime
- 200 g zahar pudra
- 200 g smantana acrisoara (fermentata, cu min 20% grasime)
- 1½ plic de amoniu pt prajituri (10 g) dizolvat in 3 linguri de lapte rece
- putina coaja rasa de lamaie
- putina vanilie (zahar vanilat, extract sau esenta)
Pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Într-un bol punem untul, vanilia, zahărul pudră și coaja rasă de la o lămâie și le mixăm. Adăugăm două ouă întregi și smântâna și mai amestecăm puțin. Într-un castron dizolvăm amoniul cu puțin lapte rece și turnam peste compoziție, punem și făina înte timp.
Amestecăm compoziția până când vom obține un aluat, îl punem în folie de plastic și lăsăm 20 de minute la odihnă. Împărțim aluatul în patru bile egale și le întindem în patru foi. Punem aluatul pe masa de lucru și punem fiecare foaie pe câte o hârtie de copt, iar mai apoi dăm cele patru foi de aluat pentru prăjitură la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 8 minute.
Lăsăm foile să se răcească, iar mai apoi pregătim crema. Într-o oală punem gălbenușuri le împreună cu zahărul tos, vanilia, coaja de lămâie și sarea. Mixăm puțin și apoi adăugăm amidonul, iar treptat turnam laptele rece amestecând bine pentru a scăpa de cocoloașe.
Așezăm oala pe aragaz la foc mediu și amestecăm în continuare. O lăsăm să dea în clocot un minut și să se îngroașe bine. Crema trebuie să se răcorească până ajunge la temperatura camerei.
După ce se răcește o mai amestecăm puțin cu mixerul și adăugăm zeama stoarsă de la două lămâi, iar crema va deveni mai fluidă și va avea un gust mult mai plăcut. Punem în ea bucățile de unt și mixăm, iar mai apoi adăugăm crema pe foi. Facem pasul acesta până când le umplem pe toate. După ce am umplut foile decorăm cu zahăr pudră sau fulgi de cocos, iar mai apoi o dăm la frigider timp de o zi. Poftă bună!
Citește și: Prăjitură cu merișoare și ciocolată. O rețetă simplă, potrivită pentru perioada sărbătorilor