Rețetă de biscuiți crocanți, potriviți pentru Postul Paștelui! Sunt mai delicioși decât te aștepți

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 09.03.2025 la 20:41
Actualizat pe 09.03.2025 la 20:41
În Postul Paștelui poate fi destul de greu să găsești rețete delicioase de gustări, motiv pentru care îți venim în ajutor cu o propunere delicioasă! Biscuiți fără unt, crocanți și aromați, perfecți pentru perioada în care ne aflăm! Iată de ce ingrediente ai nevoie și modul de preparare!

Biscuiții pot fi mâncați alături de un ceai sau o cafea.
Profimedia
- Rețetă delicioasă de biscuițin de post
- Se gătesc ușor și sunt gustarea ideală
Postul Paștelui este cel mai lung din an și poate fi o provocare pentru mulți gurmanzi! Cu toții își doresc mâncare delicioasă, dar gătită din ingredientele acceptate în această perioadă.
Rețetă de biscuiți crocanți perfecți pentru Postul Paștelui
Biscuiții sunt o gustare delicioasă, de care poți să te bucuri în Postul Paștelui. Conțin ingrediente simple, cu puține calorii și sunt o alegere fabuloasă pentru întreaga familie! Se gătesc repede, au un gust delicios, iar textura lor te va surprinde! Sunt mult mai delicioși și sănătoși decât cei cumpărați din comerț!
Ingrediente
- 200 de grame de făină
- 1 gram de bicarbonat de sodiu
- 10 grame de zahăr
- 140 de ml de apă
- 8 grame de drojdie
- 4 grame de praf de copt
- 50 de ml de ulei vegetal
Mod de preparare
Se încălzește apa până este călduță și se amestecă cu drojdie și zahăr. Se lasă câteva miniute deoparte, până când drojdia se activează. Între timp se pregătesc restul ingredientelor. Se cerne făina și se adaugă bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare și la urmă se adaugă ulei și amestecul de drojdie cu zahăr.
Se frământă aluatul foarte bine și se lasă la crescut aproximativ 2 ore. După ce și-a dublat cantitatea se întinde aluatul pe un blat tapetat cu făină și se taie biscuiții cu o formă la liberă alegere. Se fac găuri cu furculița și se ung biscuiții cu ulei. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se așează biscuiții și se coc la cuptor timp de 15 minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. După ce se scot de cuptor se pot pudra cu zahăr pentru a fi puțin mai dulci.
Citește și: Cea mai simplă rețetă de biscuiți. Cum să îi pregătești din doar câteva ingrediente. Sunt aromați și fragezi