Rețetă de blat umed de tort cu ciocolată. Cum să obții un preparat pufos
Publicat pe 30.05.2023 la 10:37 Actualizat pe 30.05.2023 la 10:38
Dacă vrei să pregătești un tort delicios pentru familie este important să obții un blat pufos, dar și umed. Poți prepara pentru un astfel de blat orice cremă dorești. Tot ceea cea trebuie să faci este să faci toți pașii. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Blat umed de tort cu ciocolată
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețeta de blat umed de tort cu ciocolată este ușor de gătit și vei obține un preparat extrem de delicios cu care îi poți impresiona pe cei dragi. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Blat umed de tort cu ciocolată
Ingrediente:
- 400 grame de zahăr
- 125 ml de ulei
- 2 ouă
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 250 ml de iaurt simplu
- 125 ml de cafea
- 80 grame de cacao
- 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
Mod de preparare:
Primul pas pe care trebuie să-l faci este să prepari cafeaua pentru blat. După ce ai pregătit-o las-o să se răcească și pregătește compoziția. Sparge două ouă într-un bol și adaugă uleiul, iaurtul și cafeaua răcită, iar în tot acest timp pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește forma de copt specială pentru torturi cu diametrul de 30 centimetri.
Într-un alt bol amestecă ingredientele solide, precum pudra de cacao, sarea și zahărul, iar făina trebuie trecută prin sită, dar și praful de copt pentru a nu face cocoloașe. Peste ingredientele solide adaugă compoziția și vei obține un aluat omogen și bun pentru coacere. Întinde compoziția în interiorul formei de copt și dă tortul la 180 °C pentru 30-35 de minute.
Citește și: Rețeta simplă pentru cel mai pufos blat de pizza. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească