Rețetă de bomboane cu biscuiți. Un desert rapid și versatil, perfect pentru masa de Crăciun
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 23.12.2023 la 08:44
Actualizat pe 23.12.2023 la 08:44
Este, fără îndoială, sezonul în care toate gospodinele pregătesc tot felul de bunătăți pentru masa de Crăciun! În rândurile de mai joi vei descoperi rețeta unui desert ușor, rapid și delicios, numai bun de servit celor dragi în sărbătoarea Nașterii Domnului.
- Cum faci cele mai bune bomboane cu biscuiți
- Sunt perfecte pentru masa de Crăciun
- Un desert rapid și versatil
De sărbători, toată lumea se reunește și petrece timp împreună cu cei dragi. Dacă anul acesta îți dorești să îți surprinzi apropiații, dar nu ai prea mult timp pe care să îl petreci în bucătărie, noi îți propunem să faci acest desert: bomboane cu biscuiți.
Rețetă de bomboane cu biscuiți
Ingrediente:
- 400g biscuiți digestivi
- 1 conservă lapte condensat îndulcit (400g)
- 2 linguri cacao Belbake
- 100-150g nucă macinată Alesto
- esență vanilie sau rom după gust
Mod de preparare:
- dă biscuiții prin blender;
- toarnă apoi deasupra laptele condensat, nuca măcinată, cacao și esențele;
- amestecă foarte bine, la inceput cu lingura de lemn și ai apoi cu mâna, până vei obține o compoziție omogenă;
- lasă 15 minute deoparte, apoi poți modela bomboanele, de marimea unei nuci.
- la final, le poți da prin nucă de cocos, nucă macinată, cacao, sau chiar mici bombonele colorate, scrie teoskitchen.ro.
Citește și: Rețetă de fursecuri cu miere. Desertul simplu pentru ziua de Crăciun