Rețetă de borș de perișoare din carne de curcan. Preparatul culinar cu care îi vei da pe spate pe cei dragi
Publicat pe 13.05.2023 la 07:12 Actualizat pe 13.05.2023 la 07:12
Cu toate că sunt multe persoane care iubesc ciorba, iată că foarte puțini sunt cei care știu cum să o gătească corect. Astfel, borș de perișoare din carne de curcan este un preparat similar ciorbei, având în vedere doar câteva ingrediente ce o diferențiază. Așadar, această rețetă este una dintre cele mai apreciate de gurmanzi.
- Rețetă de borș de perișoare din carne de curcan
- Preparatul culinar cu care îi vei da pe spate pe cei dragi
Borșul adăugat în mâncarea dumneavoastră este, de fapt, o zeamă acră preparată din tărâțe de grâu sau de secară. Mai mult decât atât, în bucătăria românească, termenul „borș” se folosește și pentru a denumi ciorba acrită cu această zeamă.
Rețetă de borș de perișoare din carne de curcan
Ingrediente
- 3 morcovi;
- 1 rădăcină de pătrunjel;
- 1 păstârnac;
- 1⁄2 țelină;
- 1 ardei gras roșu;
- 1 legătură de ceapă verde;
- 1 frunză de dafin;
- 1 l borș;
- 2 legături de leuștean;
- 3 l apă;
- 60 g unt;
- 1 lingură de ulei de floarea-soarelui;
- 200 g roșii cherry (sau roșii tocate în suc propriu).
Pentru perișoare
- 500 g carne tocată de curcan;
- 1 ou;
- 3 linguri de orez;
- 3 fire de ceapă verde;
- 1 legătură de mărar;
- Cimbru;
- Sare;
- Piper.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de borș de perișoare din carne de curcan trebuie să aveți la îndemână ingredientele menționate mai sus. Apoi, pentru a prepara perișoarele, amestecați toate ingredientele pentru perișoare într-un castron.
Însă, dacă amestecul este prea compact, adăugați treptat câte o lingură de apă rece, cât să puteți modela ușor bucățile din carne.
După care, tăiați legumele în cubulețe și înăbușiți-le pentru 10 minute în amestecul de unt topit și ulei. Pentru următorul pas trebuie să adăugați apa, sare, dafinul și lăsați să fiarbă 15 minute, acoperit. Ulteorior, separat, puneți borșul la fiert.
Nu uitați să adăugați în supa de legume roșiile și ardeiul gras și lăsați să fiarbă 10 minute.
Apoi, puneți perișoarele formate și lăsăți să fiarbă acoperit, pe foc mediu, pentru un timp de aproximativ 25 de minute. Însă, dacă lichidul scade, mai completați cu apă fiartă.
Așadar, în final, dacă orezul este fiert, turnați borșul fiert în prealabil și lăsați să dea un clocot împreună. La final, după ce preparatul este gata, puteți adăuga leșteanul, după gust.
CITEȘTE ȘI: Ingredientul care trebuie pus în ciorba de perișoare. Așa îi dai cel mai bun gust